Pierwsza instalacja kolorowego systemu atramentowego na papier ciągły Océ ColorStream 6500 Chroma we francuskiej firmie Corus

Warszawa, 5 lipca 2016 r. – Firma Canon poinformowała o pierwszej instalacji zaprezentowanego niedawno uniwersalnego systemu druku atramentowego Océ ColorStream 6500 Chroma we francuskiej firmie Corus. Nowe rozwiązanie, dzięki zastosowaniu najnowszych tuszów Chromera, łączy wyjątkową jakość i wszechstronność zastosowań.

ColorStream 6500.jpg

IMG_1231_Corus_B.jpg

Firma Corus zakupiła aż dwie maszyny Océ ColorStream 6500 Chroma do punktów produkcyjnych w Paryżu i Annency. Poza inwestycją w nowe urządzenia Canon, francuska firma będzie także korzystać z wydajnego systemu do zarządzania przepływem pracy Océ PRISMAProduction.

Corus to firma specjalizująca się w marketingu bezpośrednim, która świadczy usługi dla ponad 350 klientów. Kluczowe obszary działalności firmy to druk korespondencji bezpośredniej, skład i archiwizacja drukowanych materiałów, obsługa druku transakcyjnego oraz faktur i umów dla sektora bankowego i ubezpieczeniowego, a także zarządzanie korespondencją elektroniczną. W trzech oddziałach w Lyonie, Paryżu i Annency firma zatrudnia ponad 110 osób, którzy w systemie zmianowym pracują 24 godziny na dobę. W 2015 r. wartość sprzedaży firmy Corus przekroczyła 14 mln euro.

Od początku lat 90. firma korzystała z rozwiązań Siemens i systemów druku na papier ciągły Océ. W 2011 r. Canon zainstalował swój pierwszy innowacyjny system druku produkcyjnego Océ ColorStream 3500 właśnie w Corus. Wyjątkowa jakość drukowanych materiałów i wykorzystanie produkcyjne tej maszyny na poziomie 99% sprawiły, że firma zdecydowała się na inwestycję w najnowszą maszynę Océ ColorStream 6500 Chroma.

Duży wpływ na decyzję dotyczącą zakupu systemu ColorStream 6500 Chroma miała prezentacja pokazowa dla przedstawicieli firmy Corus, która odbyła się w niemieckim Poing. Przedstawiciele firmy byli pod wrażeniem przede wszystkim szerokiego gamutu barw, jaki pozwala osiągnąć najnowszy zestaw tuszów Chromera, a także wyjątkowej jakości drukowanych materiałów. Dodatkowym czynnikiem przemawiającym za inwestycją była najwyższa jakość i szybkość wsparcia serwisowego Canon oraz stałe wsparcie w zakresie rozwoju innowacyjnych systemów druku atramentowego dla klientów.

Peter Wolff, dyrektor Canon Commercial Print Group w Canon Europe, powiedział: „Instalacja systemu Océ ColorStream 6500 Chroma w firmie Corus była tysięcznym wdrożeniem wysokowydajnego systemu atramentowego na papier ciągły w historii Canon. Jesteśmy dumni, że nasze innowacyjne drukarki wysokonakładowe cieszą się popularnością wśród dostawców usług druku. Obecnie Canon może pochwalić się największą liczbą zainstalowanych systemów atramentowych na rynku".

“Jubileuszowe wdrożenie w firmie Corus podkreśla nasze zaangażowanie w dostarczanie rozwiązań, które będą wspierały rozwój biznesowy klientów, dzięki innowacyjnym technologiom. Nasza długoletnia współpraca partnerska i pozytywne opinie o urządzeniach serii ColorStream to znak, że inwestycja firmy Corus w innowacyjne technologie Canon to duży krok naprzód” – dodaje Wolff.

Dalsze informacje

Corus signing Zdjęcia

ZIMOWA PROMOCJA CANON. DO ZGARNIĘCIA NAWET 1290 ZŁ.

Warszawa, 2 listopada 2018 r. – Canon rozpoczyna zimową kampanię promocyjną, w której przy zakupie wybranych lustrzanek, bezlusterkowców, aparatów kompaktowych, obiektywów, kamer i drukarek można otrzymać zwrot gotówki wartości nawet do 1290 zł. Aby wziąć udział w promocji, zakupiony produkt należy zarejestrować za pomocą formularza na stronie www.canon.pl/cashback. Promocję „Canon – Zwrot gotówki” można łączyć z innymi aktualnymi promocjami Canon.