ZAUTOMATYZOWANA FABRYKA TAPET W TECHNOLOGII CANON UVGEL

Firma Canon uruchomiła fabrykę tapet UVgel wraz z partnerem Fotoba. Projekt powstał z myślą o maksymalnej wydajności, wysokiej jakości i działaniu przez cały dzień - jest to idealne rozwiązanie do automatycznej produkcji niestandardowych tapet. Wzmacniając zaangażowanie firmy Canon w potrzeby swoich klientów, fabryka tapet UVgel jest dostępna jako kompletne, kompleksowe rozwiązanie dla nowych klientów oraz jako opcja do istniejących wielkoformatowych drukarek Colorado u klientów.

Zautomatyzowana fabryka tapet w technologii UVgel - Wallpaper Factory to w pełni modułowe rozwiązanie do przepływu pracy składające się zautomatyzowanej ładowarki mediów rolek z mediami typu jumbo, która jest podłączona z przodu do wielkoformatowej drukarki roll-to-roll Colorado 1650. Drukarka Colorado 1650 jest podłączona do Fotoba Cutter XLD 170WP i modułu Rewind REW 162, aby automatycznie ciąć elastyczne nośniki na niestandardowe rozmiary i długości. Dzięki wbudowanemu modułowi do tapingu na końcu uzyskujemy gotowy produkt. Jest to rozwiązanie proste i wydajne: drukowanie, rozcinanie, przycinanie, konfekcjonowanie. Wszystkie te procesy zostały w pełni zautomatyzowane. Zadanie zostało zakończone, a rolki tapet są gotowe do natychmiastowej dostawy. W rozwiązaniu możemy także opcjonalnie korzystać z wyjątkowej dwurolkowej szuflady do podawania mediów.

Rozwiązanie UVgel Wallpaper Factory można również zintegrować z istniejącym procesem pracy dzięki otwartej strukturze interfejsu w drukarce Colorado 1650, co daje możliwość wyboru rozwiązań wejściowych i wyjściowych od różnych dostawców.

System podawania mediów z rolek typu jumbo w połączeniu z wydajną drukarką Colorado 1650 zapewnia wyjątkową wydajność produkcji. Automatyzacja, duża rola oraz możliwość pozostawienia pracującego systemu na wiele godzin bez nadzoru. Od dzisiaj możesz polegać na fabryce tapet UVgel, aby zdobywać rynek cyfrowego druku tapet na żądanie. Pożegnaj się z obsługą ręczną. Teraz fabryka tapet może być obsługiwana zaledwie przez jedną osobę. Uzyskaj pełną automatyzację, aby zwiększyć swoje obroty i zmaksymalizować zyski.

Stabilność wymiarów i spójność kolorów są kluczowe w produkcji tapet, aby zapewnić dokładne dopasowanie między panelami. Zaletą tuszy UVgel jest to, że nie wymagają suszenia na gorąco, więc nie ma zniekształceń mediów w przypadku wydruków wykonanych przy pomocy Colorado 1650, co skutkuje wysoką jakością gotowego produktu. A jeśli produkujesz duże ilości oklein ściennych, technologia UVgel oferuje maksymalną kontrolę przyrostu punktów i zapewnia optymalną spójność kolorów po wydruku, nawet jeśli jest produkowana na wielu drukarkach i w różnym czasie. Ponowne drukowanie zamówień z gwarantowaną spójnością kolorów, niezbędną na rynku cyfrowych tapet, jest teraz łatwiejsze niż kiedykolwiek dzięki technologii UVgel.

Atramenty UVgel są bezwonne i posiadają certyfikaty GREENGUARD Gold, AgBB i Type II firmy ASTM, więc tapety drukowane na Colorado można bezpiecznie stosować w pomieszczeniach. Dzięki unikalnej technologii FLXfinish możesz zaoferować spersonalizowane tapety o aksamitnym matowym wykończeniu, które wyróżnią się na tle konkurencji .

Dirk Brouns, wiceprezes ds. grafiki wielkoformatowej w firmie Canon Production Printing, komentuje: „Nasi klienci wielokrotnie mówią nam, że nasza technologia UVgel pozwala im odkrywać nowe możliwości rozwoju na rynku dekoracji wnętrz. Dlatego wspólnie z Fotoba opracowaliśmy fabrykę tapet UVgel. Wysoce zautomatyzowane rozwiązanie przepływu pracy umożliwia naszym klientom drukowanie tapet o wyjątkowej jakości w krótszym czasie realizacji, pomagając im poszerzyć ofertę na tym rynku. Na podstawie dotychczasowych opinii klientów jesteśmy przekonani, że jest to przełomowy sposób w produkcji dużych tapet cyfrowych”.

Dowiedz się więcej o fabryce tapet UVgel i rozwiązaniach firmy Canon na rynku dekoracji wnętrz tutaj:https://canon.sm/wallpaperfactory