Canon oficjalnym partnerem technologicznym Expo 2020 w Dubaju

Warszwa, 27 stycznia 2020 r. – Firma Canon, globalny lider w zakresie obrazowania, jest oficjalnym dostawcą technologii obrazowania i druku podczas Expo 2020 w Dubaju. Otwarcie Expo 2020 planowane jest na 20 października 2020 r. i ma potrwać blisko 6 miesięcy.

• Canon dostarczy uczestnikom i firmom partnerskim kompleksowe usługi druku oraz zapewni produkcję elementów graficznych
  • Obecne na miejscu media będą mogły skorzystać z usług wypożyczania sprzętu foto-wideo oraz serwisu sprzętowego Canon CPS

Podczas wydarzenia, Canon będzie odpowiedzialny za zarządzanie infrastrukturą druku oraz kompleksową obsługę m.in. wielkoformatowych galerii wystawowych, stref druku materiałów pamiątkowych dla uczestników czy kompleksowe wsparcie systemów druku do obsługi rejestracyjnej. Obecni na miejscu przedstawiciele mediów będą mogli skorzystać z usług Canon Professional Services (CPS) – wypożyczyć profesjonalny sprzęt fotograficzny i skorzystać z darmowego serwisu.

Najeeb Mohammed Al-Ali, Executive Director, Expo 2020 Dubai Bureau, powiedział: „Cieszymy się, że dzięki partnerstwu z Canon będziemy mogli zaoferować odwiedzającym i współtworzącym Expo 2020 zarówno najlepsze technologie obrazowania, jak i kompleksowe usługi druku. Canon dołącza do grona naszych partnerów jako jedna z najbardziej nowoczesnych firm, które wyznaczają granice innowacji i chcą wraz z nami współtworzyć to wyjątkowe na skalę światową wydarzenie”.

Yuichi Ishizuka, President and CEO of Canon Europe Middle East and Africa (EMEA), powiedział: „Jesteśmy dumni, że możemy dostarczać najnowsze technologie druku i obrazowania podczas Expo 2020 w Dubaju. Tym bardziej, że jest to pierwszy raz, gdy Expo współpracuje z jednym dostawcą zarówno w zakresie rozwiązań obrazowania, jak i druku. Expo to dla nas również wyjątkowa okazja, aby zaprezentować szerokie portfolio naszych technologii – od rozwiązań do rejestrowania po monitory i urządzenia projekcyjne – które od dziesięcioleci pomagają ludziom i firmom przekraczać granice tego, co można osiągnąć dzięki nowoczesnym technologiom obrazu.

Trwająca przez 173 dni (20 października 2020 – 10 kwietnia 2021) wystawa Expo 2020 to największe masowe wydarzenie zorganizowane w krajach arabskich i pierwsza światowa wystawa Expo na Bliskim Wschodzie, w południowej Azji i Afryce. W wydarzeniu udział weźmie ponad 200 uczestników-wystawców, a przewidywana liczba odwiedzających ma sięgnąć nawet 25 milionów.

O Expo 2020 w Dubaju

Tegoroczne Expo 2020 w Dubaju odbywa się pod hasłem „Connecting Minds, Creating the Future”.

• Rozpoczęcie wydarzenia: 20 października 2020 r.
  • Zakończenie wydarzenia: 10 kwietnia 2021 r.
  • Przewidywana liczba osób, które odwiedzą wydarzenie: 25 000 000
  • 70 procent odwiedzających, którzy odwiedzą Expo 2020 pochodzi spoza Zjednoczonych Emiratów Arabskich – jest to największy procent zagranicznych uczestników w całej 168-letniej historii Światowych Wystaw Expo
  • 60 wydarzeń dziennie – tyle aktywności z obszaru muzyki, sztuki, technologii czy kulinariów będzie odbywać się przez wszystkie 173 dni Expo
  • Udział w wystawie potwierdziło 200 wystawców z 192 krajów na całym świecie, w tym m.in. przedstawiciele państw, międzynarodowych organizacji, biznesu i instytucji edukacyjnych. Wielostronne debaty i konferencje podejmujące aktualne problemy społeczne są istotną częścia Expo 2020.

Media mogą rejestrować się na wydarzenie poprzez Expo 2020 Dubai Media Information System, Tawassul, na stronie https://media.expo2020dubai.com. „Tawassul” (z jęz. arabskiego oznacza “łączyć”) to główna platforma informacyjna dla mediów. Znajdują się tam wszystkie najważniejsze informacje akredytacyjne oraz materiały związane z aktywnością medialną podczas wydarzenia. Dodatkowe pytania można kierować na adres e-mail: media.services@expo2020.ae.

Oficjalna strona Expo 2020: www.expo2020dubai.com
Kanały społecznościowe Expo 2020: Twitter: @expo2020dubai | Facebook: @Expo2020Dubai | Instagram: expo2020dubai