Bądź bliżej akcji z aparatem PowerShot SX620 HS

Warszawa, 11 maja 2016 r. – Canon zaprezentował nowy aparat PowerShot SX620 HS – kompaktowy superzoom z 25-krotnym zoomem optycznym stworzony dla użytkowników, którzy chcą być jeszcze bliżej fotografowanych wydarzeń. Stylowa i niewielka konstrukcja, matryca CMOS o rozdzielczości 20,2 oraz procesor DIGIC 4+ sprawiają, że PowerShot SX620 HS jest doskonałym towarzyszem podróży, który pozwoli uchwycić najcenniejsze momenty. Intuicyjna obsługa i szeroka gama filtrów kreatywnych w nowym aparacie pozwalają uwolnić kreatywność użytkownika, a rozbudowane opcje łączności bezprzewodowej umożliwią natychmiastowe dzielenie się wspomnieniami.

PowerShot SX620 HS BK FSL.jpg

Kompaktowy zoom
PowerShot SX620 HS wyposażono w nowy ultraszerokokątny obiektyw z 25-krotnym zoomem optycznym i 50-krotnym zoomem cyfrowym wysokiej jakości (ZoomPlus). Dodatkowo aparat posiada optyczny układ stabilizacji obrazu, który automatycznie dopasowuje się do jednego z 8 trybów, zapewniając ostre, nieporuszone i szczegółowe ujęcia wykonywane w ruchu.

Wysokiej jakości filmy
Nowy aparat pozwala nagrywać filmy w wysokiej jakości Full HD. Zaawansowana, dynamiczna stabilizacja obrazu (Dynamic IS) koryguje drgania kamery i ruchy użytkownika nawet przy dużym zbliżeniu. Z kolei tryb Story Highlights analizuje zdjęcia i klipy wideo, a następnie automatycznie łączy je w pojedynczy film np. ze wspomnieniami z wakacji czy rodzinnych spotkań.

Dziel się każdą chwilą
Aby nadać fotografii artystycznego charakteru, PowerShot SX620 HS wyposażono w tryb Creative Shot, który pozwala uzyskać nową perspektywę tworząc dodatkowo pięć różnych wersji jednego ujęcia – każde z innym efektem. Dodatkowo aparat posiada szeroką gamę filtrów, takich jak rybie oko czy miniatura.

Udostępnianie zdjęć z aparatu PowerShot SX620 HS jest również bardzo proste. Funkcja Dynamic NFC i aplikacja Canon Camera Connect pozwalają w łatwy sposób dzielić się wspomnieniami z najbardziej ekscytujących podróży, a dzięki łączności Wi-Fi możemy przechowywać zdjęcia bezpośrednio w popularnych serwisach chmurowych oraz na platformie Canon irista.

PowerShot SX620 HS – kluczowe cechy:

• Kompaktowy aparat z dużym zoomem
  • Łatwe udostępnianie i zdalne sterowanie aparatem dzięki Wi-Fi i NFC
  • Nagrywanie filmów w jakości Full HD za pomocą jednego przycisku
  • Szeroka gama funkcji kreatywnych

Webinar Canon: Druk 3D dla przemysłu elektronicznego

Warszawa, 11 października 2017 r. – Już we wtorek, 17 października, firma Canon zaprasza na specjalny webinar na temat wykorzystania technologii druku 3D w przemyśle elektronicznym. Na tytułowe pytanie „Jak druk 3D zrewolucjonizuje produkcję elektroniki?” odpowiadać będą eksperci z branży i specjaliści Canon. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się więcej o trendach i perspektywach tej niezwykle szybko rozwijającej się dziedziny przemysłu, a także poznać możliwości nowoczesnych technologii 3D.