Bądź bliżej akcji z aparatem PowerShot SX620 HS

Warszawa, 11 maja 2016 r. – Canon zaprezentował nowy aparat PowerShot SX620 HS – kompaktowy superzoom z 25-krotnym zoomem optycznym stworzony dla użytkowników, którzy chcą być jeszcze bliżej fotografowanych wydarzeń. Stylowa i niewielka konstrukcja, matryca CMOS o rozdzielczości 20,2 oraz procesor DIGIC 4+ sprawiają, że PowerShot SX620 HS jest doskonałym towarzyszem podróży, który pozwoli uchwycić najcenniejsze momenty. Intuicyjna obsługa i szeroka gama filtrów kreatywnych w nowym aparacie pozwalają uwolnić kreatywność użytkownika, a rozbudowane opcje łączności bezprzewodowej umożliwią natychmiastowe dzielenie się wspomnieniami.

PowerShot SX620 HS BK FSL.jpg

Kompaktowy zoom
PowerShot SX620 HS wyposażono w nowy ultraszerokokątny obiektyw z 25-krotnym zoomem optycznym i 50-krotnym zoomem cyfrowym wysokiej jakości (ZoomPlus). Dodatkowo aparat posiada optyczny układ stabilizacji obrazu, który automatycznie dopasowuje się do jednego z 8 trybów, zapewniając ostre, nieporuszone i szczegółowe ujęcia wykonywane w ruchu.

Wysokiej jakości filmy
Nowy aparat pozwala nagrywać filmy w wysokiej jakości Full HD. Zaawansowana, dynamiczna stabilizacja obrazu (Dynamic IS) koryguje drgania kamery i ruchy użytkownika nawet przy dużym zbliżeniu. Z kolei tryb Story Highlights analizuje zdjęcia i klipy wideo, a następnie automatycznie łączy je w pojedynczy film np. ze wspomnieniami z wakacji czy rodzinnych spotkań.

Dziel się każdą chwilą
Aby nadać fotografii artystycznego charakteru, PowerShot SX620 HS wyposażono w tryb Creative Shot, który pozwala uzyskać nową perspektywę tworząc dodatkowo pięć różnych wersji jednego ujęcia – każde z innym efektem. Dodatkowo aparat posiada szeroką gamę filtrów, takich jak rybie oko czy miniatura.

Udostępnianie zdjęć z aparatu PowerShot SX620 HS jest również bardzo proste. Funkcja Dynamic NFC i aplikacja Canon Camera Connect pozwalają w łatwy sposób dzielić się wspomnieniami z najbardziej ekscytujących podróży, a dzięki łączności Wi-Fi możemy przechowywać zdjęcia bezpośrednio w popularnych serwisach chmurowych oraz na platformie Canon irista.

PowerShot SX620 HS – kluczowe cechy:

• Kompaktowy aparat z dużym zoomem
  • Łatwe udostępnianie i zdalne sterowanie aparatem dzięki Wi-Fi i NFC
  • Nagrywanie filmów w jakości Full HD za pomocą jednego przycisku
  • Szeroka gama funkcji kreatywnych

Rekordowa liczba gości na stoisku Canon podczas FESPA 2018

Warszawa, 12 czerwca 2018 r. – Rekordowa liczba gości odwiedziła stoisko Canon podczas FESPA 2018 – największych międzynarodowych targów poświęconych drukowi wielkoformatowemu. Tegoroczne stoisko Canon było największym w całej historii uczestnictwa firmy w wydarzeniu, a liczba 11 000 odwiedzających – obecnych i potencjalnych klientów Canon – przerosła oczekiwania organizatorów.