Canon Europe – wprowadzenie

Canon Europe Ltd – wprowadzenie (PDF)

Pobierz plik Canon Europe Ltd – wprowadzenie (PDF, 123 KB)

Canon Europe to regionalny oddział sprzedaży i marketingu firmy Canon Inc., reprezentowanej w 116 krajach i zatrudniającej 19 tys. pracowników w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka). Firma Canon została założona w 1937 r., aby dostarczać klientom aparaty najwyższej jakości. Pasja z jaką Canon podchodzi do obrazowania, wyrażająca się w haśle „Power of Image”, z czasem doprowadziła do rozszerzenia technologii na wiele innych rynków i zapewniła firmie pozycję lidera w dziedzinie konsumenckich i biznesowych rozwiązań do przetwarzania obrazu.

Firma oferuje szeroką gamę rozwiązań, od cyfrowych aparatów kompaktowych i lustrzanek do obiektywów telewizyjnych i przenośnych rentgenów, a także urządzeń wielofunkcyjnych i drukarek produkcyjnych wspieranych przez szereg usług o wartości dodanej.

Canon inwestuje znaczne środki w prace badawczo-rozwojowe, aby dostarczać najlepsze, najbardziej innowacyjne produkty i usługi oraz spełniać twórcze potrzeby klientów. Od fotoamatorów do profesjonalnych drukarni, każdy klient firmy Canon może realizować swoje własne pasje.

Korporacyjna filozofia firmy Canon streszcza się w japońskim słowie Kyosei, które oznacza życie i pracę dla wspólnego dobra. W regionie EMEA Canon Europe dąży do zrównoważonego rozwoju biznesowego. Skupiamy się na ograniczaniu własnego wpływu na środowisko i pomagamy klientom osiągać założone cele na tym polu, oferując odpowiednie produkty, rozwiązania i usługi. Canon uzyskał globalny certyfikat ISO 14001, potwierdzając, że spełnia najwyższe standardy zarządzania środowiskowego.