PHOTOKINA 2018: Odkryj przyszłość fotografii z pionierskim systemem Canon EOS R

Warszawa, 24 września 2018 r. – Po światowej premierze, która miała miejsce 5 września br., nadszedł czas, aby pionierski system EOS R (aparat oraz obiektywy RF) zaprezentować szerszej publiczności. Będzie to miało miejsce podczas targów PHOTOKINA 2018, które odbywają się w dniach 26-29 września w niemieckiej Kolonii.

Aparat, o którym mówi świat, będzie dostępny na stoisku Canon podczas targów PHOTOKINA 2018. To pierwszy raz, kiedy najnowszy system EOS R zostanie zaprezentowany szerokiej publiczności.

Od lewej: ©Brent Stirton, Ambasador Canon, Namibia; Canon EOS R; ©Richard Walch, Ambasador Canon, Islandia

• Podczas tegorocznych targów PHOTOKINA każdy będzie miał możliwość przetestowania najnowszego pełnoklatkowego bezlusterkowca EOS R wraz z obiektywami RF.
  • Na stoisku Canon będzie można porozmawiać ze znanymi fotografami – ambasadorami marki Canon – którzy zarówno podczas oficjalnych wystąpień, jak i w czasie kuluarowych rozmów z przyjemnością podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem.
  • Targi to świetna okazja do poznania w pełni zintegrowanego ekosystemu Canon, który towarzyszy użytkownikom od momentu wykonywania zdjęcia, przez jego obróbkę aż po wydruk.
  • W strefie CPS (Canon Professional Services) będzie można skorzystać z profesjonalnego czyszczenia matrycy aparatui i zasięgnąć porad ekspertów Canon.

Najnowsze rozwiązania Canon będzie można poznać na stoisku firmy (hala 3, poziom 2). Odwiedzający będą mogli na żywo przyjrzeć się najnowszym technologiom rejestrowania obrazu i urządzeniom drukującym, zaprojektowanym zarówno z myślą o zawodowcach, jak i entuzjastach.

Perfekcja w obiektywie Canon
Na rynku aparatów fotograficznych Canon obecny jest od ponad 80 lat, dzięki czemu jego konstrukcje bazują na bogatym doświadczeniu firmy w zakresie technologii obrazowania. Niemal trzydzieści lat od wprowadzenia pierwszego modelu EOS, który zapoczątkował nową erę w fotografii, Canon opracował system EOS R, który otwiera absolutnie nowy rozdział innowacji.

Odwiedzający stoisko Canon będą mieli możliwość praktycznego zapoznania się z funkcjami i właściwościami nowego systemu, m.in. najszybszym na świecie autofokusemii, umożliwiającym wykonanie zdjęć w bardzo ciemnych warunkach (-6 EV).

„Canon to firma, której celem jest inspirowanie i umożliwianie miłośnikom fotografii i filmowania, na każdym etapie zaawansowania, odkrywania świata nieograniczonych możliwości w dziedzinie obrazowania – zarówno teraz, jak i w przyszłości” – mówi Alessandro Stanzani, EVP w Canon Imaging Technology & Communications Group, EMEA. „Jesteśmy dumni i szczęśliwi, że możemy przedstawić rewolucyjny system EOS R z zupełnie nowym mocowaniem RF, który otwiera przed naszymi użytkownikami szereg możliwości. Odwiedzający nasze stoisko podczas targów PHOTOKINA będą mogli zapoznać się z najnowszym modelem pełnoklatkowego bezlusterkowca EOS R oraz po raz pierwszy doświadczyć optycznej potęgi naszych obiektywów z serii RF”.

Gama produktów Canon, począwszy od kompaktowego superzooma PowerShot SX740 HS oraz wielokrotnie nagradzanego EOS M50, aż po najbardziej zaawansowaną lustrzankę EOS-1D X Mark II, umożliwia zaspokojenie wszelkich potrzeb w zakresie fotografowania i filmowania zarówno profesjonalistów, jak i stawiających pierwsze kroki amatorów czy niezależnych filmowców.

Specjaliści ds. produktów Canon będą dostępni w specjalnej strefie Expert Bar, aby udzielać wszelkich instrukcji i wskazówek użytkownikom – zarówno na temat sprzętu, jak i wyzwań związanych ze specyfiką pracy zawodowego fotografa.

Ambasadorowie Canon i sztuka opowiadania obrazem
Ambasadorzy Canon – profesjonalni fotografowie z różnych dziedzin i autorytety w obszarze opowiadania obrazem historii – przez wszystkie 4 dni targów wezmą również udział w Canon Spotlight Stage. Poprowadzą oni szereg rozmów, podczas których będzie można uzyskać wiele praktycznych i ciekawych informacji. Ambasadorzy zabiorą gości w fotograficzną podróż dookoła świata, prezentując swe niezwykłe historie, począwszy od Południowego Pacyfiku (o którym opowie Ulla Lohmann), aż po Islandię (po której oprowadzi Katya Mukhina).

Towarzysz podróży po świecie obrazów
Ponieważ Canon wspiera swoich użytkowników na każdym kroku fascynującej podróży przez świat technologii obrazowania, na stoisku Canon prezentowana będzie również pełna gama modeli drukarek PIXMA. Dodatkowo, dzięki wydrukom z ploterów fotograficznych z serii imagePROGRAF, będzie można przekonać się o doskonałej jakości obrazów drukowanych w wielkim formacie.

Usługi dla profesjonalistów
Podczas targów PHOTOKINA 2018 będzie można także dowiedzieć się więcej na temat uczestnictwa w programie CPS (Canon Professional Services), który skierowany jest do osób profesjonalnie zajmujących się fotografią lub filmowaniem. Członkowie CPS, którzy pojawią się na stoisku firmy będą mogli skorzystać z darmowego czyszczenia matrycy, a zainteresowani posiadacze sprzętu Canon – dowiedzieć się więcej na temat szeregu udogodnień wynikających z członkostwa CPS, obejmujących m.in. naprawy realizowane w trybie pilnym, sprzęt zastępczy czy wsparcie sprzętowe (w zależności od kategorii członkowskiej).

Aby być na bieżąco z najnowszymi informacjami na temat wydarzenia zachęcamy do obserwowania profilu @CanonEvents na Twitterze oraz facebookowego fanpage’a Canon EMEA Pro. Tam będą pojawiać się regularne aktualizacje oraz relacje na żywo ze stoiska Canon, w tym m.in. z sesji Q&A z udziałem ambasadorów i ekspertów Canon.

Zapraszamy na stoisko Canon podczas PHOTOKINA 2018: Hala 3, poziom 2.

i Usługa dostępna dla członków CPS; liczba usług ograniczona

ii Na podstawie danych z 5 września 2018 r. Prędkość mierzona zgodnie z wytycznymi zgodnymi z CIPA oraz według wewnętrznych metod pomiaru, przy zastosowaniu obiektywu RF 24-105 mm f / 4L IS USM przy ustawieniu 24 mm i AF ustawionym na ujęcie jednorazowe.