Uchwycić każdą chwilę: nowe aparaty kompaktowe Canon z serii PowerShot i IXUS

Warszawa, 4 stycznia 2017 r. – Firma Canon zaprezentowała trzy nowe aparaty kompaktowe: dwa ultrapłaskie i stylowe modele IXUS 185 i IXUS 190 oraz PowerShot SX430 IS – niewielki hybrydowy superzoom. Dzięki kieszonkowej konstrukcji aparaty serii IXUS można mieć zawsze pod ręką i w każdej sytuacji wykorzystać wysoką jakość obrazu, jaką oferują. Model PowerShot SX430 IS, który został wyposażony w 45-krotny zoom, świetnie sprawdzi się m.in. jako rodzinny aparat, który pozwoli być bliżej ważnych wydarzeń.

IXUS 185 IXUS RED FSL.jpg

IXUS 185

IXUS 190 IXUS Silver FSL.jpg

IXUS 190

PowerShot SX430 IS BK Flash FSL.jpg

PowerShot SX430 IS

Duży zoom, wysoka jakość, kompaktowa konstrukcja
Wszystkie nowe aparaty zostały wyposażone w 20-megapikselową matrycę i pozwalają rejestrować materiały wideo w jakości HD 720p. Posiadają także zoom optyczny, dzięki któremu można pokazać jeszcze więcej szczegółów. IXUS 185 oferuje 8-krotny, a IXUS 190 10-krotny zoom optyczny, a dzięki kompaktowej, wyjątkowo płaskiej konstrukcji oba aparaty mieszczą się w kieszeni lub torebce. Dla uzyskania jeszcze większych zbliżeń z zachowaniem wysokiej jakości obrazu, aparaty oferują technologię Zoom Plus, która pozwala nawet dwukrotnie zwiększyć zakres zbliżenia. Z kolei PowerShot SX430 IS oferuje 45-krotny zoom optyczny, dzięki czemu zawsze pozwala być w centrum wydarzeń, a technologia Zoom Plus umożliwia nawet 90-krotne powiększenie.

Modele IXUS zostały wyposażone w nową funkcję Easy Auto, która automatycznie dobiera ustawienia aparatu do otoczenia czy warunków oświetleniowych i blokuje przyciski, co pozwala uniknąć przypadkowej zmiany parametrów. Aparaty oferują także funkcję Auto Zoom, która analizuje scenę, określa liczbę osób i dobiera optymalne zbliżenie, pomagając utrzymać fotografowany lub filmowany obiekt w kadrze.

System inteligentnej stabilizacji Canon pomaga uzyskać wyraziste zdjęcia. Osiem trybów – od trybu statywu po panoramowanie podczas fotografowania biegnącego dziecka – stale dopasowuje ustawienia do sceny. Z kolei dynamiczna stabilizacja stanowi wsparcie w trakcie nagrywania filmów.

Twórz, dziel się i przechowuj wspomnienia
Wszystkie trzy aparaty zostały wyposażone w nowy przycisk daty, który dodaje do zdjęcia znacznik daty i czasu wykonania fotografii. Nowe modele posiadają Wi-Fi, dzięki czemu szybko i łatwo można publikować zdjęcia bezpośrednio na portalach społecznościowych. Modele IXUS 190 i PowerShot SX430 IS dodatkowo oferują funkcję Dynamic NFC – wystarczy zbliżyć aparat do smartfona, aby uzyskać automatyczne połączenie.

IXUS 190 – cechy kluczowe:

• Nowoczesna ultrapłaska konstrukcja, łatwość obsługi
  • Wysoka jakość zdjęć
  • Łączność bezprzewodowa: łatwe udostępnianie i zdalne sterowanie
  • Filmy HD

IXUS 185 – cechy kluczowe:

• Kieszonkowa konstrukcja, łatwa obsługa
  • Wysoka jakość zdjęć
  • Tryby kreatywne
  • Filmy HD

PowerShot SX430 IS – cechy kluczowe:

• 45-krotny zoom