Canon prezentuje CaptureOnTouch Pro – oprogramowanie do szybkiego skanowania

Warszawa, 2 listopada 2016 r. – Canon Europe zaprezentował najnowszą wersję oprogramowania skanującego CaptureOnTouch dla urządzeń serii imageFORMULA. Zaprojektowana z myślą o dopasowaniu do zróżnicowanych potrzeb użytkowników biznesowych platforma CaptureOnTouch w wersji Pro ułatwia przetwarzanie dokumentów i oferuje rozbudowaną funkcjonalność.

CaptureOnTouch Pro.jpg

Niezależnie od wielkości czy struktury, firmy zawsze szukają nowych sposobów na usprawnienie procesów obiegu dokumentów. To z myślą o nich został stworzony CaptureOnTouch Pro, który zwiększa wydajność całego procesu skanowania. Intuicyjny interfejs umożliwia proste i wydajne skanowanie za jednym naciśnięciem przycisku, co pozwala konwertować skany bezpośrednio do wielu formatów plików, w tym do przeszukiwalnych i edytowalnych plików PDF, kompaktowych plików PDF / A, wielostronicowych TIFF oraz prezentacji PowerPoint.

Dzięki łatwej, bezproblemowej obsłudze i rozbudowanym opcjom łączności z usługami w chmurze, oprogramowanie CaptureOnTouch Pro oferuje inteligentną segregację pakietów dokumentów i możliwość zapisania skanów do pliku lub do folderów przy użyciu pustej strony. Rozwiązanie posiada także licznik skanowania oraz funkcję strefowego, optycznego rozpoznawania znaków (OCR), kodów separujących lub kodów kreskowych (przy zastosowaniu opcjonalnego modułu). Aby jeszcze bardziej usprawnić zarządzanie dokumentami, CaptureOnTouch Pro tworzy indeksowane pliki dla każdego skanu, co ułatwia integrację zeskanowanych obrazów w ramach istniejącego systemu obiegu dokumentów.

Kluczowe korzyści:

• Oszczędność czasu: dzięki wykorzystaniu ikon i automatycznemu przydzielaniu poszczególnych skanów do plików lub folderów oprogramowanie usprawnia cały proces skanowania.
  • Elastyczne przetwarzanie: tworzenie różnych formatów pliku z elastycznym nazewnictwem, korzystając z identyfikatora dokumentu, ciągu znaków, daty lub rozpoznanych danych.
  • Łatwe przesyłanie: proste i szybkie skanowanie m.in. bezpośrednio do poczty, drukarki czy popularnych usług chmurowych.
  • Plik indeksu: eksport bogatych danych opisujących cały dokument do pliku indeksu lub poszczególnych stron przy wykorzystaniu standardowych informacji lub kodów kreskowych / OCR.
  • Łatwa integracja: integracja CaptureOnTouch Pro poprzez linię komend lub SDK.

Pakiet CaptureOnTouch Pro jest dostępny od 1 listopada 2016 r.

Oprogramowanie oraz informacje na temat kompatybilności dostępne są na stronie.

Webinar Canon: Druk 3D dla przemysłu elektronicznego

Warszawa, 11 października 2017 r. – Już we wtorek, 17 października, firma Canon zaprasza na specjalny webinar na temat wykorzystania technologii druku 3D w przemyśle elektronicznym. Na tytułowe pytanie „Jak druk 3D zrewolucjonizuje produkcję elektroniki?” odpowiadać będą eksperci z branży i specjaliści Canon. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się więcej o trendach i perspektywach tej niezwykle szybko rozwijającej się dziedziny przemysłu, a także poznać możliwości nowoczesnych technologii 3D.