Canon podczas Camerimage 2016

Warszawa, 10 listopada 2016 r. – Canon już po raz 4. jest branżowym sponsorem Międzynarodowego Festiwalu Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych Camerimage (12-19 listopada br.). W tym roku w ramach obecności na festiwalu firma przygotowała specjalny program konsultacji dla studentów, warsztaty i seminaria dla twórców filmowych oraz stoisko, na którym można będzie zobaczyć pełną ofertę kamer Cinema EOS – m.in. model EOS C700 – wraz z obiektywami z serii CN, kamery do filmowania w trudnych warunkach oświetleniowych i przestrzennych oraz zaawansowane monitory referencyjne.

image01.jpg

Jako lider w zakresie rozwiązań do przetwarzania obrazu, Canon bardzo ceni wkład operatorów we współczesną kinematografię i nieustannie pracuje nad rozwojem technologii, które pomagają wprowadzać w życie nawet najbardziej śmiałe pomysły twórców. W tym roku po raz pierwszy firma przygotowała specjalny program indywidulanych spotkań ze specjalistami Canon dla studentów (15-17 listopada). Każda sesja będzie maksymalnie dopasowana do potrzeb uczestników. Podczas rejestracji studenci określą zakres tematyczny i obszary zainteresowania, a także udzielą podstawowych informacji na temat dotychczasowych doświadczeń ze sprzętem filmowo-fotograficznym. Wszystko to pozwoli optymalnie wykorzystać czas spotkania i dopasować jego przebieg do oczekiwań uczestników. Formularz rejestracji dostępny jest na stronie http://www.canon.pl/camerimage2016/

Harmonogram spotkań Canon w ramach Camerimage 2016:

• Warsztaty filmowe prowadzone przez operatorów-wykładowców Warszawskiej Szkoły Filmowej: dr Piotra Kucię, Mikołaja Jaroszewicza i Tomasza Ślesickiego. Podczas spotkania omówione zostaną m.in. zagadnienia dot. oświetlenia i dynamiki kamer cyfrowych Canon w zaaranżowanej dekoracji studyjnej.
    Data: poniedziałek, 14 listopada 2016 r., godz. 11.00 – 14.00;
    Miejsce: Centrum Warsztatów, Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, budynek M.
  • Seminarium Canon, podczas którego Clive Booth – projektant, fotograf I filmowiec – opowie o swoich doświadczeniach z planu zdjęciowego wysokobudżetowej reklamy Aston Martin i Hackett. W ramach tej produkcji Booth korzystał z najnowszych profesjonalnych kamer Canon z linii Cinema EOS: EOS C700, EOS C300 Mark II, ME200S-SH i EOS 1DX Mark II. Podczas spotkania poruszone zostaną także metody pracy na planie podczas produkcji stricte fabularnych.
    Data: wtorek, 15 listopada 2016 r., godz. 16.30
    Miejsce: Opera Nova - Centrum kongresowe, 1 piętro, Sala seminaryjna

Stoisko firmy Canon będzie dostępne dla gości w dniach 12-18 listopada. Strefa Canon zlokalizowana będzie w Centrum Kongresowym Opera Nova. Przez cały czas trwania festiwalu do dyspozycji gości będą eksperci firmy Canon, którzy udzielą dodatkowych informacji nt. sprzętu i technologii.

Szczegółowe informacje na temat festiwalu dostępne są na stronie www.camerimage.pl

Webinar Canon: Druk 3D dla przemysłu elektronicznego

Warszawa, 11 października 2017 r. – Już we wtorek, 17 października, firma Canon zaprasza na specjalny webinar na temat wykorzystania technologii druku 3D w przemyśle elektronicznym. Na tytułowe pytanie „Jak druk 3D zrewolucjonizuje produkcję elektroniki?” odpowiadać będą eksperci z branży i specjaliści Canon. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się więcej o trendach i perspektywach tej niezwykle szybko rozwijającej się dziedziny przemysłu, a także poznać możliwości nowoczesnych technologii 3D.