Firmy Canon i Axis informują o zmianie struktury sprzedaży i strategii marketingowej dla sieciowych produktów wideo i rozwiązań

Tokio, 7 września 2016 r. – Canon Inc. i Axis Communications AB poinformowały o zawarciu porozumienia, na mocy którego obie firmy wprowadzą zmiany w zakresie struktury sprzedaży i marketingu na większych rynkach regionalnych.

W regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka) i w Ameryce Północnej firma Axis przejmie odpowiedzialność za marketing i sprzedaż pełnego portfolio sieciowych produktów wideo i rozwiązań Canon. W regionie EMEA zmiany obowiązują od 1 września br., w Ameryce Północnej zostaną wprowadzone od 1 października br. W Japonii sprzedaż sieciowych produktów wideo Canon nadal prowadzona będzie przez Canon Marketing Japan, jednostkę która wykorzystując swoją rozbudowaną sieć sprzedaży i bazę klientów dodatkowo wspierać będzie sprzedaż produktów Axis w Japonii.

Wykorzystując potencjał marketingowy firmy Axis do rozwoju sprzedaży produktów marki Canon w Europie i Ameryce Północnej, Canon Europe i Canon U.S.A. zostaną jej wyłącznymi dostawcami w regionie EMEA oraz w Ameryce Płn. w zakresie sieciowych produktów wideo i rozwiązań. W regionie Azji i Pacyfiku Canon nadal przygląda się istniejącym możliwościom obsługi portfela produktów i rozwiązań sieciowych firmy.

Rynek kamer sieciowych wykazuje ogromny potencjał, dlatego Canon coraz mocniej zaznacza na nim swoją obecność. Od momentu przyjęcia firmy Axis do Canon Group w kwietniu 2015 r., obie firmy analizowały różne możliwości rozwoju i oferowania rozwiązań i sieciowych produktów wideo. Nowa struktura sprzedaży i strategia marketingowa, które wykorzystują mocne strony obu firm na największych regionalnych rynkach, zapewnia maksymalną synergię Canon- Axis.

Wsparcie i zaangażowanie Canon na rzecz klientów i partnerów pozostaje bez zmian. W ramach nowego modelu, partnerzy i klienci będą mogli korzystać z doświadczenia firmy Axis w obszarach, takich jak sprzedaż, marketing i wiedza technologiczna. Będą także mieli dostęp do szerszego portfolio produktów i rozwiązań od wiodącego na rynku dostawcy sieciowych kamer wideo.

Canon jest przekonany, że ten nowy model pozwoli obu firmom zwiększyć możliwości rozwoju na rynku sieciowych kamer, umacniając jednocześnie pozycję Canon Group, jako lidera branży.

Webinar Canon: Druk 3D dla przemysłu elektronicznego

Warszawa, 11 października 2017 r. – Już we wtorek, 17 października, firma Canon zaprasza na specjalny webinar na temat wykorzystania technologii druku 3D w przemyśle elektronicznym. Na tytułowe pytanie „Jak druk 3D zrewolucjonizuje produkcję elektroniki?” odpowiadać będą eksperci z branży i specjaliści Canon. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się więcej o trendach i perspektywach tej niezwykle szybko rozwijającej się dziedziny przemysłu, a także poznać możliwości nowoczesnych technologii 3D.