Canon prezentuje obiektyw telewizyjny 4K UJ27x6.5B IESD

Warszawa, 6 września 2016 r. – Canon zaprezentował obiektyw telewizyjny UJ27x6.5B IESD do kamer z matrycą 2/3” o wysokiej rozdzielczości i dużym kontraście do nagrań w jakości 4K HDR (High Dynamic Range). Oferując najwyższą jakość obrazu 4K i 27-krotny zoom optyczny UJ27x6.5B IESD uzupełnia linię profesjonalnych obiektywów telewizyjnych Canon.

UJ27x6.5B IESD_Slant.jpg

UJ27x6.5B IESD

Doskonała jakość obrazu powyżej 4K
UJ27x6.5B IESD dostarcza wyjątkową jakość nagrań wideo przewyższającą 4K. Wysoka rozdzielczość i kontrast dostępne są w całym zakresie kadru oraz na całej długości fal kanałów B, G, R, a także w pełnej częstotliwości obrazu od HDTV do 4K. Aby zapewnić ostrość podczas nagrywania scen o wysokim kontraście (np. podczas wydarzeń sportowych), nowy obiektyw jest wyposażony w elementy fluorytowe i soczewkę ze szkła UD ze specjalnymi powłokami Canon, które minimalizują efekty ducha i flary.

Wysoki współczynnik powiększenia dla elastycznej pracy
Profesjonalni operatorzy telewizyjni, niezależnie od tego czy pracują w studiu nagraniowym czy na zewnątrz, potrzebują uniwersalnego obiektywu, który pozwoli uchwycić różnorodne sceny. Bazując na opiniach nadawców telewizyjnych  i operatorów z całego świata, UJ27x6.5B IESD wyposażono w duży 27-krotny zoom optyczny – doskonały zarówno do szerokich ujęć z wydarzeń sportowych, jak i szczegółowych zbliżeń podczas nagrywania dynamicznych scen akcji. Obiektyw umożliwia także szybką zmianę punktu ostrości bez utraty kątów widzenia, a dzięki zaawansowanej technologii wewnętrznego systemu ostrzenia Canon, focus breathing został ograniczony do absolutnego minimum. Obiektyw posiada ponadto szeroki zakres ogniskowej 6,5-180 mm oraz wbudowany konwerter 2x, który daje możliwość zwiększenia zakresu ogniskowej przy zachowaniu jakości 4K.

Kompaktowa konstrukcja i łatwość obsługi
UJ27x6.5B IESD to najbardziej intuicyjny w obsłudze obiektyw do kamer z matrycą 2/3”. Dodatkowo, 20-pinowa złączka obiektywu zapewnia łatwą integrację z istniejącym środowiskiem produkcyjnym.

UJ27x6.5B IESD - cechy kluczowe:

• Wysoka jakość optyczna 4K do produkcji telewizyjnych
  • Soczewka ze szkła UD i elementy fluorytowe redukujące dystorsję
  • Wysoki kontrast i ograniczenie efektu ducha dla ujęć HDR
  • Ograniczenie focus breathing dzięki technologii CAFS
  • Zoptymalizowana konstrukcja

Webinar Canon: Druk 3D dla przemysłu elektronicznego

Warszawa, 11 października 2017 r. – Już we wtorek, 17 października, firma Canon zaprasza na specjalny webinar na temat wykorzystania technologii druku 3D w przemyśle elektronicznym. Na tytułowe pytanie „Jak druk 3D zrewolucjonizuje produkcję elektroniki?” odpowiadać będą eksperci z branży i specjaliści Canon. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się więcej o trendach i perspektywach tej niezwykle szybko rozwijającej się dziedziny przemysłu, a także poznać możliwości nowoczesnych technologii 3D.