IFSEC 2016: Canon wspólnie z Digital Barriers, Ipsotek i Intelico zaprezentuje zastosowania nowoczesnych rozwiązań do monitoringu

Warszawa, 14 czerwca 2016 r. – Canon Europe wspólnie z partnerami Digital Barriers, Ipsotek i Intelico zaprezentuje podczas targów IFSEC International najnowsze rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa. Prezentowane technologie to najlepsze w swojej klasie systemy monitoringu, szczególnie w zakresie ochrony infrastruktury krytycznej, środków transportu i budynków administracyjnych.

VB-R11VE 02.jpg

VB-R11VE

VB-M50B FSL.jpg

VB-M50B

VB-S30D_SIDE.jpg

VB-S30D

Julian Rutland, dyrektor marketingu w dziale NVS, Canon Europe, mówi: „Jesteśmy niezwykle dumni, że możemy uczestniczyć w targach IFSEC International wspólnie z naszymi partnerami, którzy dostarczają światowej klasy rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa. Łącząc zaawansowane technologie i doświadczenie branżowe, możemy wspólnie zaprezentować rozbudowaną ofertę innowacyjnych rozwiązań do różnych zastosowań. W tym roku w ramach targów chcemy skupić się na wykorzystaniu naszych systemów w różnych branżach i pokazać, jak wiele możliwości oferują integratorom”.

Digital Barriers
Firma Digital Barriers zaprezentuje bezprzewodową technologię EdgeVis we współpracy z kamerą Canon VB-R11VE. Podczas targów będzie można zobaczyć jak w praktyce rozwiązania te zapewniają użytkownikom najwyższej jakości obraz przekazywany w czasie rzeczywistym za pomocą sieci bezprzewodowych. Podczas prezentacji rozwiązania, które jest stworzone do szybkiej i łatwej instalacji w monitoringu miejskim, odwiedzający stoisko Canon prześledzą możliwości obniżenia strumienia danych (bitrate) i zabezpieczenia transmisji przed niepowołanym przechwyceniem sygnału.

Łącząc funkcje PTZ i szeroki zakres zbliżenia w kamerze Canon VB-R11VE, prezentowane rozwiązanie doskonale sprawdzi się w monitoringu dużych ośrodków miejskich. Dodatkowo goście odwiedzający stoisko Canon będą mogli zobaczyć działanie Smart Shade Control – technologii optymalizującej obraz, która m.in. poprawia obraz w miejscach zaciemnionych, dzięki czemu nadaje się do różnych zastosowań, takich jak publiczne parkingi czy miejskie centra komunikacyjne.

Intelico
Na targach IFSEC będzie można zobaczyć także technologię Accuplate w połączeniu z kamerą sieciową Canon VB-M50B, która umożliwia rejestrowanie np. wyraźnych numerów rejestracyjnych z dużej odległości w każdych warunkach oświetleniowych. Prezentowana kamera wyposażona jest w unikatową funkcję Canon Clear IR Mode z filtrem IRBPF (IR Band Pass Filter) i nowymi funkcjami przetwarzania obrazu, które pozwalają rejestrować monochromatyczny obraz o niespotykanej rozdzielczości i szczegółowości w każdych warunkach oświetleniowych. Ponadto specjalne filtry redukują niepożądane efekty, np. silne światła samochodowe, zapewniając niezmiennie wyraźny obraz.

Na stoisku odbędzie się również prezentacja platformy Intelico Automatic Number Plate Recognition (ANPR), która w połączeniu z kamerą PTZ Canon VB-H43 pozwala uchwycić wyraźny obraz z trzech pasów ruchu na autostradzie, co do tej pory nie było możliwe w żadnej kamerze testowanej przez Intelico.

Ipsotek
Firma Ipsotek zaprezentuje technologię łączącą analizę wideo i rozpoznawanie twarzy z narzędziem VISuite i kamerą Canon VB-S30D, która przeznaczona jest do pracy w warunkach, gdzie wymagane jest rejestrowanie obrazu na żywo w technologii CCTV, np. administracji rządowej, transporcie, w miejscach infrastruktury krytycznej i ośrodkach finansowych. Podczas prezentacji będzie można zobaczyć wykorzystanie technologii wykrywania szczególnych zdarzeń i zachowań w czasie rzeczywistym w połączeniu z funkcją rozpoznawania twarzy, która pozwala zarówno wykrywać, jak i porównywać zarejestrowane i zapisane twarze.

W strefie Canon, (stoisko F500, London ExCel, 21-23 czerwca) do dyspozycji odwiedzających będą eksperci Canon oraz zespół specjalistów odpowiedzialnych za rozwój kanału sprzedaży, którzy odpowiedzą na wszelkie pytania.

FotoAkademia – nowy projekt edukacyjny Canon i TEB Edukacja

Warszawa, 29 listopada 2017 r. – Canon został oficjalnym partnerem technologicznym projektu FotoAkademia prowadzonego przez największą w Polsce sieć szkół TEB Edukacja. FotoAkademia to szeroki program kursów i szkoleń fotograficznych, kierowany do użytkowników na każdym etapie ich przygody z fotografią. W ofercie znalazły się propozycje zarówno dla doświadczonych fotografów, którzy chcą podnieść swoje kompetencje, jak i dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w świecie fotografii.