Canon podczas drupa 2016: prezentacja prototypu atramentowej drukarki fotograficznej Voyager

Warszawa, 31 maja 2016 r. – Firma Canon, światowy lider z zakresie rozwiązań do przetwarzania obrazu, zaprezentuje prototyp nowej atramentowej drukarki fotograficznej Voyager. Urządzenie można będzie zobaczyć w strefie Canon podczas targów drupa 2016 (Messe Düsseldorf, 31 maja – 10 czerwca br.).

VOYAGER_left.jpg

Drukarka wykorzystuje ogromne doświadczenie firmy Canon w zakresie projektowania rozwiązań do przetwarzania obrazu i przesuwa granice technologii atramentowej, oferując zupełnie nowy poziom jakości. Prototypowe urządzenie wykorzystuje nowo opracowaną technologię atramentową Canon i oferuje siedmiokolorowy druk dwustronny w formacie B2+.

Prezentacje drukarki Voyager na targach drupa będą odbywać się w strefie Canon (hall 8a, stoisko B50) co godzinę. Odwiedzający będą mogli zobaczyć przykładowe wydruki, które pozwolą ocenić wysoką, fotograficzną jakość na różnych podłożach, w tym na papierze offsetowym.

Voyager to propozycja m.in. dla dostawców usług druku, którzy produkują wysokiej jakości materiały, takie jak katalogi, broszury czy materiały marketingowe dla marek luksusowych, branży nieruchomości, gastronomicznej czy podróżniczej – wszędzie tam, gdzie jakość i precyzja w odwzorowaniu obrazu są kluczowe. Nowa drukarka – przy zastosowaniu błyszczącego papieru fotograficznego – może być także wykorzystywana do produkcji w branży foto, w tym zdjęć pojedynczych, fotoksiążek czy fotografii pamiątkowych.

„Goście odwiedzający strefę Canon będą pod dużym wrażeniem jakości wydruku, jaką oferuje Voyager, czyli prototypowa atramentowa drukarka produkcyjna” – komentuje Jeppe Frandsen, Executive Vice President w Canon Europe.

„Pokażemy technologiczne możliwości Canon, które pozwalają dostarczyć tak pożądaną przez klientów, najwyższą jakość wydruku, przy zachowaniu wydajności produkcyjnej. Wskazuje to nowe obszary zastosowania technologii druku atramentowego i przesuwa dotychczasowe granice. Kwestionuje jednocześnie wyobrażenia o możliwościach druku cyfrowego” – dodaje Frandsen.

Voyager jest urządzeniem prototypowym niedostępnym w sprzedaży.

ZIMOWA PROMOCJA CANON. DO ZGARNIĘCIA NAWET 1290 ZŁ.

Warszawa, 2 listopada 2018 r. – Canon rozpoczyna zimową kampanię promocyjną, w której przy zakupie wybranych lustrzanek, bezlusterkowców, aparatów kompaktowych, obiektywów, kamer i drukarek można otrzymać zwrot gotówki wartości nawet do 1290 zł. Aby wziąć udział w promocji, zakupiony produkt należy zarejestrować za pomocą formularza na stronie www.canon.pl/cashback. Promocję „Canon – Zwrot gotówki” można łączyć z innymi aktualnymi promocjami Canon.