Konkurs fotograficzny Canon – New Cosmos of Photography 2016

Warszawa, 21 kwietnia 2016 r. – Canon rozpoczął 39. edycję konkursu New Cosmos of Photography na najbardziej kreatywną fotografię. Konkurs jest wyrazem zaangażowania firmy w promowanie idei fotografowania i ma zachęcać młodych twórców do odkrywania, dokumentowania i prezentowania swojej wizji rzeczywistości za pomocą obrazu. Pierwsza edycja odbyła się w 1991 r.

CINC photo contest judges_Image_FINAL.jpg

Judges review entries (The Excellence Award selection process from the 2015 competition)

„We współpracy z uznanymi fotografami, artystami, kuratorami i krytykami z całego świata stworzyliśmy konkurs New Cosmos of Photography, który ma być furtką do sukcesu dla młodych, pomysłowych i zdolnych fotografów” – mówi Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility, Canon Inc. „Konkurs ma zachęcić uczestników do tworzenia odważnych i kreatywnych zdjęć, które pozwolą młodym twórcom odkryć drzemiący w nich potencjał. Formuła konkursu jest otwarta – nie ma podziału na kategorie, format czy ograniczeń dot. liczby nadesłanych prac”.

Prace na konkurs New Cosmos of Photography 2016 można zgłaszać do 15 czerwca 2016. W pierwszym etapie, komisja konkursowa wybierze 7 laureatów Excellence Award oraz 14 Honourable Mention Award. W drugim (listopad 2016), spośród 7 laureatów Excellence Award, zostanie wybrana zwycięska praca, która otrzyma pierwszą nagrodę Grand Prize.

Laureat Grand Prize otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 1 mln jenów, nagrodę od firmy Canon oraz możliwość wystawienia swoich prac na wystawie indywidualnej podczas przyszłorocznej edycji New Cosmos of Photography. Pozostałym laureatom Excellence Award i Honourable Mention Award zostaną przyznane nagrody pieniężne oraz możliwość zaprezentowania prac na tegorocznej wystawie konkursowej.

Więcej informacji na temat konkursu New Cosmos of Photography znajduje się na stronie www.canon.com/scsa/newcosmos/

Canon ogłasza nowy program partnerski dla firm z krajów EMEA

Warszawa, 4 czerwca 2018 r. – Canon zaprezentował dziś swój nowy program partnerski dla klientów z regionu EMEA. Celem nowego programu jest kompleksowe wsparcie Partnerów Canon w rozwoju prowadzonej przez nich działalności, maksymalizacja zysków oraz budowanie nowych kompetencji biznesowych w oparciu o sprawdzone narzędzia. Dodatkowo Canon, w jeszcze większym stopniu niż dotychczas będzie dzielić się z Partnerami wiedzą merytoryczną, narzędziami szkoleniowymi i materiałami marketingowymi.