Canon rozwija ofertę druku 3D w regionie EMEA

Warszawa, 8 czerwca 2016 r. – Firma Canon Europe rozszerza swoją ofertę w zakresie druku 3D na rynku europejskim. W marcu 2015 r. rozwiązania 3D Canon wprowadzono w dziewięciu regionach na całym kontynencie. Oferta Canon w zakresie druku 3D pomaga firmom rozwijać swoją działalność w zakresie tworzenia prototypów, implementacji narzędzi wykorzystywanych w produkcji oraz tworzenia docelowych modeli. Rozwiązania Canon pozwalają na oszczędność czasu, kosztów i eliminują konieczność outsourcingu przez co znacząco zwiększają efektywność produkcyjną przedsiębiorstw z różnych branż.

Obecność oferty druku 3D Canon na kluczowych dla marki rynkach jest wynikiem rosnącego zainteresowania przedsiębiorstw w obszarze innowacyjnych technologii. Wieloletnia, bliska współpraca z podmiotami z sektora edukacyjnego oraz AEC (architektura, inżynieria, budownictwo) oraz rosnące potrzeby w zakresie szybkiego i elastycznego dostępu do nowoczesnych rozwiązań sprawiła, że Canon rozwija technologie druku 3D w oparciu o korzyści, jakie może on przynieść klientom teraz i w przyszłości.

Ekspansja Canon na rynku druku 3D odzwierciedla zaangażowanie firmy w rozwój nowoczesnych technologii oraz kompleksowych kompetencji doradczych, które wspólnie przekładają się na wzrost efektywności i odkrywanie nowych szans biznesowych przez klientów. Usługi takie jak konsulting, profesjonalne wsparcie klientów końcowych oraz doradztwo dla przedsiębiorstw, które chcą rozwijać swoje kompetencje w oparciu o możliwości druku 3D, to kluczowe kierunki rozwoju biznesowego Canon w tym zakresie. Dlatego przedsiębiorstwa, które chcą zainwestować w rozwiązania z obszaru druku 3D, z pewnością docenią wiarygodność, rozbudowaną ofertę oraz konsekwentny rozwój produktów i usług Canon, jako zaufanego partnera biznesowego.

Sarah Thomas, Wydział Inżynierii, Uniwersytet w Nottingham, mówi: „Współpraca z Canon przynosi nam korzyści w kilku wymiarach. Podejście partnerskie firmy, doskonała znajomość branży oraz kompleksowe wsparcie w zakresie użytkowania innowacyjnych urządzeń pomogły nam przekształcić naszą uczelnię w nowoczesne środowisko pracy twórczej. Dzięki nowym technologiom Canon nasi studenci mogą produkować dobrze wykonane i dopasowane modele wysokiej jakości, które rozwijają ich kreatywność i pozwalają przesuwać granice wyobraźni. Byliśmy także zachwyceni profesjonalnym doradztwem na każdym etapie procesu wdrożeniowego. Jesteśmy przekonani, że zarówno merytoryczne wsparcie, jak i same technologie będą dobrze służyły naszym architektom teraz i przez długie lata”.

Chris Blake, Dyrektor Marketingu i Sprzedaży w dziale druku 3D, Canon Europe dodaje: „Świadomość możliwości biznesowych, jakie wynikają z wykorzystania technologii druku 3D sprawia, że rynek ten rośnie w oszałamiającym tempie. Firma Canon wspiera klientów, wskazując im potencjał i szanse inwestycji w rozwiązania druku 3D na każdym etapie ich biznesowej ewolucji. Od odkrywania nowych możliwości, do szybkiego i precyzyjnego wykonywania prototypów – druk 3D oferuje nieograniczone możliwości i potencjał wykorzystania w przedsiębiorstwach z wielu kluczowych obszarów, takich jak AEC czy branża produkcyjna. Dlatego będziemy nieustannie wspierać naszych klientów i partnerów poprzez konsekwentny rozwój kompetencji w dziedzinie druku 3D, który z pewnością przełoży się na sukces naszych kontrahentów”.

Canon świętuje wyprodukowanie 90 mln aparatów EOS i 130 mln obiektywów EF

Warszawa, 17 października 2017 — Firma Canon ogłosiła dziś osiągnięcie dwóch ważnych sukcesów: wyprodukowanie 90 mln aparatów EOS z wymienną optyką oraz 130 mln¹ wymiennych obiektywów serii EF. Aparatem serii EOS numer 90 000 000 został EOS 5D Mark IV, a obiektywem o numerze 130 000 000 – EF16-35mm f/2.8L III USM.