PowerShot G1 X Mark II

Canon prezentuje aparat PowerShot G1 X Mark II – połączenie jakości oferowanej przez lustrzanki z kompaktowymi wymiarami serii PowerShot

Warszawa, 12 lutego 2014 r. – Firma Canon prezentuje PowerShot G1 X Mark II w edycji z powiększonym uchwytem (gripem)¹. Ten flagowy aparat kompaktowy, który jest następcą modelu PowerShot G1 X, oferuje najwyższe możliwości w zakresie przetwarzania obrazu, jakie kiedykolwiek dostępne były za pośrednictwem aparatu kompaktowego. Model rejestruje obrazy w jakości oferowanej przez lustrzanki oraz posiada wygodny uchwyt. Dzięki połączeniu kompaktowej formy z rozbudowaną funkcjonalnością, cieszącej się popularnością serii PowerShot G, nowy aparat jest doskonałym uzupełnieniem sprzętu profesjonalnego fotografa. PowerShot G1 X Mark II został zaprojektowany w oparciu o opinie fotografów i oferuje nowe możliwości, które powstały na bazie wiodących technologii optycznych firmy Canon.