Canon partnerem technologiczym ZPFP podczas festiwalu fotograficznego „Wizje Natury 2013”

Warszawa, 13 listopada 2013 r. – Firma Canon została strategicznym partnerem technologicznym Związku Polskich Fotografów Przyrody (ZPFP) i weźmie udział w IX edycji Międzynarodowego Festiwalu Fotografii Przyrodniczej „Wizje Natury 2013”, który odbędzie się w dniach 23-24 listopada br.

Wizje Natury 2013.jpg

W ramach imprezy organizowany jest międzynarodowy konkurs fotograficzny „Wizje Natury 2013”, w którym fundatorem nagrody głównej jest firma Canon. Zwycięzca otrzyma drukarkę Canon PIXMA PRO-100 z kompletem tuszy i papieru¹.

Cieszymy się, że możemy być częścią festiwalu o tak dużym potencjale. Jest to niesamowita inicjatywa nie tylko ze względu na wdzięczny temat przewodni, jakim jest przyroda, ale również na możliwości jakie stoją przed zaangażowanymi w to przedsięwzięcie fotografami – mówi Joanna Stankiewicz, Corporate & Marketing Communication Manager, Canon Polska.

W czasie trwania festiwalu goście będą mogli zapoznać się z szerokim asortymentem profesjonalnego sprzętu fotograficznego Canon i przetestować wybrane produkty.

IX Międzynarodowy Festiwal Fotografii Przyrodniczej „Wizje Natury” organizowany jest we współpracy Związku Polskich Fotografów Przyrody i Kampinoskiego Parku Narodowego. Wydarzenie odbędzie się w dniach 23-24 listopada w Centrum Edukacji Kampinoskiego Parku Narodowego w Izabelinie, przy ul. Tetmajera 38. Gościem specjalnym festiwalu będzie znany dziennikarz, przyrodnik i fotograf Adam Wajrak.

Więcej informacji na temat festiwalu na stronie http://zpfp.pl/wizjenatury/

¹Pro Premium Matte (PM-101), Pro Platinum PT-101, Pro Luster (LU-101) oraz Plus Glossy II PP-201