Dziewięć projektów Canon z nagrodami iF Design Awards

Warszawa, 13 marca 2014 r. – Dziewięć projektów firmy Canon otrzymało prestiżowe nagrody iF Design Awards 2014 w kategoriach product design i communication design. Wyróżnienia te przyznawane są przez prestiżową organizację iF International Forum Design GmbH.

product design award.jpg communication design award.jpg

Nagrodzone produkty: iF Product Design Award 2014¹

Product list 1.jpg

Product list 2.jpg

Nagrodzony interfejs urządzenia: iF Communication Design Award 2014²

award image.jpgcamera.jpg

Nagrody iF Product Design Award zostały przyznane lustrzankom EOS 5D Mark III i EOS 100D, kompaktowemu aparatowi cyfrowemu PowerShot N i kamerze LEGRIA mini. Wyróżnienia otrzymały także atramentowe drukarki PIXMA MG7150 / MG6450 / MG5550, laserowe modele kolorowe i-SENSYS LBP7680Cx / 7110Cw oraz projektory WUX450 I LE-5W LED. Nagroda iF Communication Design Award została przyznana kompaktowemu aparatowi systemowemu EOS M za interfejs użytkownika.

Ustanowione w 1953 roku nagrody iF Design są uznawane za jedne z najbardziej prestiżowych wyróżnień w dziedzinie wzornictwa. Każdego roku iF nagradza doskonałe projekty w trzech kategoriach: produkt, komunikacja i projekt opakowania.

Firma Canon po raz pierwszy otrzymała wyróżnienie iF Product Design Award w 1989 roku za kopiarkę biurową. Od tamtej chwili produkty oznaczone tą marką, takie jak aparaty, kamery i kopiarki, nagradzane były wielokrotnie. W tym roku Canon 20. raz z rzędu otrzymał wyróżnienia iF Design. W sumie firma ma ich już 90. Wynik ten motywuje do pracy nad nowymi produktami, które łączą zaawansowane możliwości i wspaniałe wzornictwo.

1. Kwalifikacja ogranicza się do produktów, które są na rynku nie dłużej niż trzy lata lub modeli, które trafią do seryjnej produkcji w 2014 roku.
2. Nowe produkty i rozwiązania muszą zostać wprowadzone najpóźniej do 28 lutego 2014 r., ale nie mogą być starsze niż dwa lata od momentu debiutu.