Canon wspiera IAAF Halowe Mistrzostwa Świata Sopot 2014 jako Oficjalny Partner IAAF

Warszawa, 7 marca 2014 r. – Canon, światowy lider w dziedzinie rozwiązań do przetwarzania obrazu, zapewni wsparcie podczas IAAF Halowych Mistrzostw Świata Sopot 2014 oferując swoje produkty i usługi. Podczas imprezy, która odbędzie się w dniach 7-9 marca br. firma Canon, jako Oficjalny Partner serii zawodów IAAF World Athletics Series przygotuje szereg inicjatyw, prezentując najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii przetwarzania obrazu i sprzętu fotograficznego, a także zapewni wsparcie profesjonalnym fotografom.

Akredytowani fotografowie będą mogli skorzystać z pomocy technicznej, doradztwa i serwisu, a także wypożyczyć profesjonalny sprzęt fotograficzny w centrum Canon Professional Services (CPS). Z kolei fani lekkoatletyki będą mogli wypróbować nowe produkty Canon, m.in. lustrzanki, aparaty kompaktowe, drukarki SELPHY oraz kamery LEGRIA.

„Canon jest dumny ze swojego zaangażowania i roli podczas IAAF Halowych Mistrzostw Świata Sopot 2014. Od lat jesteśmy obecni podczas największych imprez sportowych na świecie, przez co pomagamy profesjonalnym fotografom uwiecznić najbardziej ekscytujące momenty rywalizacji zawodników i dzielić się nimi z opinią publiczną” – mówi Joanna Stankiewicz, Corporate & Marketing Communication Manager z firmy Canon Polska.

Canon Inc. jest Oficjalnym Partnerem serii zawodów IAAF World Athletics Series i wspiera łącznie 15 imprez, które odbywają się w latach 2013 - 2016. IAAF Halowe Mistrzostwa Świata Sopot 2014 to pierwsza w Polsce tego typu impreza w 100-letniej historii IAAF. Sopot będzie gościć uczestników ze 160 krajów, łącznie 1500 sportowców, trenerów i innych odwiedzających. Transmisje na żywo obejrzy blisko 140 mln widzów z 87 krajów, dla których przygotowano 1800 godzin relacji. Każdego dnia zawodników będzie dopingować komplet 8 tys. widzów zgromadzonych w hali ERGO ARENA.