CAMERIMAGE 2013: warsztat i seminarium Canon

Warszawa, 12 listopada 2013 r. – Firma Canon, która jest branżowym sponsorem XXI Międzynarodowego Festiwalu Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych CAMERIMAGE przygotowała dwa spotkania dla twórców filmowych oraz stoisko Canon, na którym będzie można obejrzeć pełną ofertę kamer Cinema EOS oraz kamer serii XF. Wśród prowadzących zagości znany operator Franz Lustig. Opowie o swojej pracy z kamerą EOS C300 nad scenami do filmu How I Live Now, który będzie można zobaczyć podczas tegorocznego festiwalu.

Camerimage_2013.jpg

Odwiedzając stoisko Canon goście będą mogli zapoznać się z pełną ofertą profesjonalnych kamer (EOS C100, C300 i C500) i obiektywów z serii Cinema EOS. Po raz pierwszy zaprezentowany będzie 30-calowy monitor DP-V3010, który został zaprojektowany z myślą o korekcji obrazu i wysokiej jakości produkcji wideo w formacie 4K. Produkt ten światową premierę miał zaledwie kilka dni wcześniej (7 listopada) i będzie to jego pierwsza prezentacja podczas tak dużej imprezy dla branży filmowej.

Zaplanowano także seminarium z przedstawicielami Canon. Spotkanie poprowadzą Robert Woźniak z Canon Polska oraz Filip Kovcin, właściciel firmy EBH (kamery, postprodukcja) oraz twórca i założyciel prestiżowego pisma FILMPRO. Podczas dyskusji, prowadzący przybliżą uczestnikom możliwości kamer Cinema EOS, w tym pracę w warunkach słabego oświetlenia, tryb pracy Canon Log Gamma oraz efekty artystyczne oferowane prze obiektywy kinowe.

Harmonogram spotkań Canon w ramach CAMERIMAGE 2013:

• Warsztat z Franzem Lustigiem, który opowie o swojej pracy z kamerą EOS C300 nad scenami do filmu How I Live Now. Data: poniedziałek, 18 listopada, godz. 11.00; Miejsce: Centrum Warsztatów, Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, budynek M
  • Seminarium Canon, przybliżenie możliwości systemu Cinema EOS Data: piątek, 22 listopada, godz. 16.30 – 18.00; Miejsce: Centrum Kongresowe Opera Nova, sala seminaryjna

Stoisko firmy Canon dostępne będzie dla gości w dniach 16 – 23 listopada. Jest zlokalizowane w Centrum Kongresowym Opera Nova. Przez cały czas trwania festiwalu do dyspozycji gości będą eksperci firmy Canon, którzy udzielą dodatkowych informacji nt. sprzętu i technologii.

Więcej o produktach na www.canon.pl
Oficjalna strona festiwalowa www.camerimage.pl