Canon podczas Air Show w Radomiu

Warszawa, 29 sierpnia 2013 r. – W dniach 24-25 sierpnia 2013r. w Radomiu odbył się 13. Air Show, międzynarodowa impreza dla fanów lotnictwa, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Podczas tegorocznej edycji pokazy trwały łącznie przez ok. 21 godzin, a na ziemi i w powietrzu zaprezentowało się 210 maszyn lotniczych z blisko 20 państw. Imprezę w ciągu dwóch dni odwiedziło ponad 180 tys. osób. Goście mogli zobaczyć loty samolotów i śmigłowców zarówno cywilnych, jak i wojskowych oraz wystawę na ziemi. W sobotę i w niedzielę niesamowitych emocji dostarczyła defilada lotnicza polskich Sił Powietrznych.

Air_Show_2013_Radom.jpg

Goście odwiedzający imprezę mogli także skorzystać z dodatkowych aktywności przygotowanych przez firmę Canon.

We współpracy z centrum serwisowym CSI Foto Video firma Canon na czas trwania imprezy przygotowała specjalne stoisko, gdzie akredytowani fotografowie i zarejestrowani pasjonaci zdjęć lotniczych mogli m.in. wypożyczyć i wypróbować zaawansowane lustrzanki EOS oraz obiektywy, a także bezpłatnie dokonać przeglądu i drobnych napraw własnego sprzętu.

Z myślą o dobrej zabawie przybyłych gości firma Canon stworzyła również dwie strefy kreatywnej rozrywki dla dzieci i dorosłych. Na stoisku Creative Park goście mieli okazję do zabawy z wycinaniem i sklejaniem papierowych modeli dostępnych na internetowej platformie Canon Creative Park. Natomiast w punkcie Canon Photo Studio można było obejrzeć aparaty kompaktowe z superzoomem i amatorskie lustrzanki, a także otrzymać pamiątkową fotografię. Do wydrukowania zdjęć zostały wykorzystane urządzeniach Canon z serii PIXMA i SELPHY.