Canon rozwija program partnerski Canon PIXMA PRO oferujący rozbudowaną gamę nośników specjalnych dostosowanych do drukarek z tej serii

Warszawa, 11 września 2014 r. – Canon Europe uruchamia nowy program partnerski przygotowany we współpracy z producentami i sprzedawcami papieru, który zapewni użytkownikom drukarek atramentowych z serii PIXMA PRO dostęp do rozbudowanej gamy nośników specjalnych. Program pozwoli zarówno profesjonalnym, jak i średniozaawansowanym użytkownikom drukarek dobrać najbardziej odpowiednie nośniki i wykorzystać je podczas codziennej pracy.

PIXMA PRO partner       PIXMA_PIXUS partner
PIXMA PRO Partner mark

Dzięki nowej inicjatywie, użytkownicy otrzymają dostęp do wielu nośników odpowiadających popularnym standardom¹ Canon dla formatu A3+/13” przeznaczonych do użycia na szerokiej gamie atramentowych drukarek z serii PIXMA PRO: PIXMA PRO-1, PIXMA PRO-10 oraz PIXMA PRO-100. Nowe nośniki spełniające powyższe kryteria zostały oznaczone znakiem PIXMA PRO Partner².

Użytkownicy, którzy zakupią papier z tym oznaczeniem mają gwarancję, że produkt został dokładnie przetestowany i zatwierdzony do użycia na drukarkach z serii PIXMA PRO. Dodatkowo, dzięki możliwości dostosowania szerokiej gamy nowych nośników – od artystycznych, po specjalistyczne – do indywidualnych potrzeb użytkownika, wzrasta poziom zadowolenia i doświadczeń związanych z wykorzystaniem urządzenia. W celu zapewnienia optymalnych efektów drukowania, użytkownicy mogą pobrać i zainstalować dodatkowe profile ICC³ dostępne na stronach internetowych producentów oraz dostawców, jak również w innych miejscach.

Nowy program partnerski dotyczy zarówno oferty na papier standardowy firmy Canon, jak i na materiały innych producentów, które odpowiadają standardom japońskiej firmy. Dzięki temu użytkownicy zyskują szeroki dostęp do rozbudowanej gamy nośników specjalnych dostosowanych do potrzeb profesjonalistów i średniozaawansowanych użytkowników korzystających z usług druku.

¹ Dotyczy nośników spełniających standardy Canon na podstawie oceny przyjętej przez producentów i sprzedawców papieru producenta.
² Oznaczenie leży w gestii producentów i sprzedawców – niektóre zweryfikowane nośniki mogą nie posiadać oznaczenia.
³ Pliki zawierające informacje definiujące kolor, zgodnie ze standardem Międzynarodowego Konsorcjum Kolorystycznego (International Colour Consortium, ICC). Korzystanie z plików pozwala uzyskać dane koloru dostosowanego do modelu drukarki i konkretnego nośnika.