Canon podczas Press Photo Expo 2015

Warszawa, 9 stycznia 2015 r. – Firma Canon zapowiedziała swoją obecność podczas targów Press Photo Expo 2015, które odbędą się na warszawskim Torwarze w najbliższy poniedziałek (12 stycznia). Profesjonalni użytkownicy sprzętu Canon będę mogli skorzystać z usług CPS (Canon Professional Services). Podczas wydarzenia zaprezentowane zostaną także najnowsze zaawansowane obiektywy i lustrzanki, w tym EOS 7D Mark II.

Press_Photo_Expo_2014

Impreza skierowana jest przede wszystkim do zawodowych fotoreporterów, fotoedytorów i dziennikarzy, ale nie tylko. W programie zaplanowano szkolenia i wykłady, podczas których poruszone zostaną m.in. zagadnienia prawne czy tematy związane z finansowaniem działalności firmy fotograficznej. Gościem specjalnym tegorocznej edycji będzie Kai Pfaffenbach, który opowie o swojej pracy i podzieli się doświadczeniami.

Europejski program CPS jest bezpłatną usługą, którą Canon oferuje profesjonalnym użytkownikom sprzętu foto i wideo, dając tym samym dostęp do wielu korzyści. Wśród nich wymienić można m.in. wsparcie CPS podczas większych imprez, naprawę zarejestrowanego sprzętu w trybie priorytetowym, a także lokalne wsparcie CPS w wybranych krajach europejskich. Więcej informacji oraz rejestracja do programu na stronie www.canon.pl/cps.

Targi Press Photo Expo 2015 odbędą się w poniedziałek, 12 stycznia br. na warszawskim Torwarze (wejście od ul. Łazienkowskiej) w godzinach 12.00 – 21.00. Wstęp wolny. Więcej informacji oraz formularz rejestracji na stronie www.pressphotoexpo.com