Canon prezentuje nową serię produktów na targach photokina 2014

Warszawa, 15 września 2014 – Podczas największych na świecie targów fotograficznych photokina, Canon zaprezentował serię siedmiu nowych produktów i usług, w tym przełomowe urządzenie do przechowywania obrazów Cross Media Station. Wśród prezentowanych urządzeń jest nowa lustrzanka cyfrowa, najmocniejszy kieszonkowy kompakt z serii PowerShot, nowa wersja oprogramowania irista – chmurowy system do przechowywania zdjęć.

EOS 7D Mark II.jpg PowerShot G7 X.jpg irista updates.jpg
EOS 7D Mark II PowerShot G7 X aktualizacja irista
PowerShot SX60 HS.jpg
PowerShot SX60 HS
EF-S 24mm f2.8 STM.jpg EF 24-105mm f3.5-5.6 IS STM.jpg EF 400mm f4 DO IS II USM.jpg
EF-S 24mm f/2.8 STM

EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM EF 400mm f/4 DO IS II USM
  • EOS 7D Mark II – nowa rewolucyjna lustrzanka wyróżniająca się niezwykłą mocą, wydajnością i szybkością działania:
    • Stworzony do uchwycenia akcji w ułamku sekundy, może w pełnej rozdzielczości wykonać w ciągu 1 sekundy 10 zdjęć, a dzięki 65-punktowemu systemowi AF z wszystkimi punktami krzyżowymi oraz dwoma procesorami DIGIC 6 wyznacza nowy standard szybkości i mocy
    • Wspaniałe zdjęcia nawet w trudnych warunkach dzięki nowemu czujnikowi pomiaru światła RGB+IR z 150 tys. pikseli oraz nowej 20,2 MP matrycy CMOS APS-C z natywną czułością do 16000 ISO
    • Wyposażony w programowalne przyciski sterujące oraz nowy celownik ze 100% pokryciem kadru
    • Profesjonalne funkcje do filmowania: nagrywanie w jakości Full HD 60p, nieskompresowane wyjście HDMI oraz technologia pomiaru ostrości Dual Pixel CMOS AF.

Więcej informacji o EOS 7D Mark II znajduje się na:  http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_7D_Mark_II/index.aspx

• PowerShot G7 X – kieszonkowy aparat o wyjątkowej jakości obrazu zapewniający pełną kontrolę i szybką pracę:
    • Pierwszy aparat firmy Canon wyposażony w podświetlaną od tyłu 20,2 MP matrycę CMOS typu 1,0 dla zapewnienia doskonałych zdjęć w każdej sytuacji
    • PowerShot G7 X posiada wszystkie cechy aparatów z kultowej serii G – łączy wysokiej klasy jasny obiektyw f/1,8-2,8 z 4,2-krotnym zoomem i flagowymi technologiami firmy Canon; wszystko zamknięte w udoskonalonym, solidnym, metalowym korpusie

PowerShot G7 X dołącza do popularnego modelu PowerShot G1 X Mark II w rosnącej rodzinie aparatów kompaktowych Canon. W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie użytkowników na zaawansowane aparaty kompaktowe z dużą matrycą, Canon stale rozwija szeroką gamę swoich produktów opracowując modele wyposażone w większe matryce oraz obiektywy z dużym zoomem.

Więcej informacji o aparacie PowerShot G7 X znajduje się na:  http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_G7_X/product.aspx

• W oparciu o opinie klientów Canon dodał szereg nowych funkcji usprawniających pracę oprogramowania platformy irista. Są to m.in.:
    • pełna integracja z siecią Wi-Fi dostępna dla kompatybilnych lustrzanek i aparatów kompaktowych
    • dostępna od grudnia 2014 optymalizacja platform iOS i Android (na tablety) pod kątem doświadczeń użytkowników; wprowadzono nowy interfejs pozwalający łatwo przeglądać biblioteki multimediów, a jednocześnie zachowano wszystkie funkcjonalności znane z wersji na PC
    • integracja z Adobe™ Lightroom, która pozwala użytkownikom zgrywać i synchronizować obrazy edytowane w programie Adobe bezpośrednio do platformy irista; funkcja dostępna od grudnia 2014
    • wprowadzenie usługi foto-książka, która pozwala tworzyć i zamawiać wydrukowane książki oraz drukować fotografie prosto z platformy irista; funkcja dostępna od grudnia 2014

• Ogromny 65-krotny zoom w kompaktowej i ergonomicznej obudowie – nowy PowerShot SX60 HS to szybki, wszechstronny kompaktowy aparat stworzony aby uchwycić akcję z dużej odległości
    • Największy i najbardziej potężny zoom optyczny spośród kompaktów Canon
    • Nagrywanie filmów w jakości Full HD z szybkością 60 klatek na sekundę oraz pełny tryb manualny daje ogromne możliwości rejestrowania wyjątkowych chwil

Więcej informacji o aparacie PowerShot SX60 HS znajduje się na:  http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/powershot_sx60_hs/index.aspx

• EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM to najnowsza propozycja obiektywu z zakresem ogniskowej 24-105mm. W połączeniu z pełnoklatkowymi lustrzankami Canon oferuje wysoką kulturę pracy, płynny autofokus (technologie STM i stabilizacja obrazu) oraz szeroki zakres zbliżenia, który pozwala uchwycić różnorodne momenty z życia

• EF 400mm f/4 DO IS II USM to najnowszy super teleobiektyw firmy Canon. Idealnie nadaje się dla fotografów, którzy chcą mieć kompaktowe i lekkie narzędzie umożliwiające uchwycenie obiektów z bardzo dużej odległości. Wyposażony w opracowaną przez Canon unikatową technologię optyki dyfrakcyjnej i zmieniony układ optyczny doskonale sprawdza się podczas fotografowania dzikiej przyrody, wydarzeń sportowych czy pracy reporterskiej.

Więcej informacji o nowych obiektywach znajduje się na:  http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/range/index.aspx

• Na targach photokina została także zaprezentowana przedpremierowa wersja Cross Media Station. Urządzenie wyposażono w pamięć wewnętrzną, dostęp do szerokopasmowego internetu i łączności NFC dzięki czemu użytkownicy będą mieli natychmiastowy dostęp do swoich zdjęć

Wszyscy zainteresowani mogą śledzić aktywność firmy Canon na targach photokina na oficjalnym kanale Canon Europe na YouTube gdzie zamieszczane będą filmy z codziennym podsumowaniem wydarzeń. Dodatkowo będzie można na bieżąco oglądać relacje poprzez profil na Facebooku lub Twitterze na @CanonPhotokina / #CanonPhotokina.

Dalsze informacje
EOS 7D Mark II Images