Canon podczas IBC 2014

Warszawa, 17 lipca 2014 r. – Canon przedstawił szczegóły dotyczące swojej obecności na targach IBC, największej na świecie imprezie dla mediów i telewizji, która odbędzie się w stolicy Holandii, Amsterdamie. Firma Canon, która jest obecna na targach od ponad trzech dekad, zaprezentuje pełną gamę profesjonalnych rozwiązań i technologii dla telewizji, w tym CN7x17 KA S – pierwszy obiektyw filmowy z serwomechanizmem.

IBC 2014.jpg

Wraz z rosnącym zapotrzebowaniem konsumentów na odbiór treści o ultrawysokiej rozdzielczości (Ultra High Definition), producenci sprzętu rozszerzają ofertę i skupiają się na dostarczaniu profesjonalnych usług i urządzeń wideo nowej generacji. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, odwiedzający stoisko Canon będą mogli zobaczyć pełną gamę najnowocześniejszych rozwiązań producenta. Zaplanowano m.in. prezentację obrazu 4K nadawanego z kamery studyjnej czy pokazy korekcji kolorów na monitorze 4K.

“W tym roku mogliśmy zaobserwować kilka znaczących dla branży zmian, dlatego obecność firmy Canon na IBC 2014 będzie odpowiedzią na aktualne potrzeby użytkowników” - mówi Kieran Magee, dyrektor ds. marketingu produktów profesjonalnych w Canon Europe. „Zapotrzebowanie na treści coraz wyższej jakości rośnie z roku na rok. Canon dostarcza produkty i rozwiązania dla profesjonalistów tworzących unikatowe treści, czy to w HD czy 4K. Tym samym pomagamy naszym klientom uchwycić i przedstawić historie, które są dla nich najważniejsze. Bogate portfolio produktów oraz doświadczenie, którym dzielimy się podczas targów jest dowodem na to, że chcemy oddać w ręce użytkowników narzędzia potrzebne do wprowadzenia nowych standardów na co dzień.”

Na stoisku Canon dostępna będzie bogata oferta profesjonalnych obiektywów i kamer. Goście będą mogli przetestować ponad 100 obiektywów - ENG, EF oraz filmowych. Zostaną także zaprezentowane kamery z linii X, w tym modele XF205 i XF200, oraz rozwiązania Cinema EOS.

Poza obecnymi na stoisku Canon ekspertami firmy, swoje prezentacje wygłoszą także niezależni specjaliści z różnych branż, dzieląc się doświadczeniem z użytkowania produktów Canon i odpowiadając na pytania uczestników.

Firmę Canon podczas IBC 2014 będzie można znaleźć w holu 11 na stoisku E50.

Więcej informacji na temat profesjonalnych produktów i rozwiązań Canon znajduje się na: http://cpn.canon-europe.com/