Canon podczas targów FVF 2014

Warszawa, 20 marca 2014 r. – Podczas tegorocznych targów Film Video Foto w Łodzi, firma Canon będzie obecna nie tylko za pośrednictwem partnerów, ale także na własnym stoisku, gdzie zaprezentowana zostanie szeroka oferta profesjonalnych produktów wideo.

canon-cinema
Canon Cinema EOS, stoisko nr 59
Stoisko Canon zostało zaprojektowane w formie ministudia, gdzie będzie można wypróbować najnowszy sprzęt, porozmawiać z ekspertami i dobrać rozwiązania optymalnie dopasowane do potrzeb. Wśród dostępnych produktów znajdą sią m.in. lustrzanki EOS 5D Mark III, EOS 6D, EOS 7D i EOS 1D X, kamery XF100, XF105, XF300, XF305, XA20 i XA25, które świetnie sprawdzają się podczas relacjonowania wydarzeń czy kręcenia filmów dokumentalnych i ślubów. Dopełnieniem będzie prezentacja produktów z serii Cinema EOS: kamer EOS C100, C300, C500 i obiektywów filmowych CN-E50mm T1.3 L, CN-E85mm T1.3 L, CN-E135mm T2.2 L.
Produkty Canon będą także dostępne na stoiskach partnerów. Pełną ofertę aparatów, w tym modele kompaktowe i z wymienną optyką wraz z linią obiektywów, lampy błyskowe i pozostałe akcesoria można będzie zobaczyć na stoisku firmy Foto-Nova (nr 58). Lustrzanki EOS, obiektywy klasy L kamery z serii XA, XF i Cinema EOS udostępni gościom targów firma Beiks (stoisko nr 57).
Pasjonaci zainteresowani tematyką wysokiej jakości wydruków powinni odwiedzić stoiska nowych partnerów handlowych Canon: Medikon (nr 124/122) oraz Altra (nr 54), gdzie prezentowane będą drukarki serii PIXMA PRO: PRO-1, PRO-10, PRO-100.
W czasie targów Canon wraz z firmą Medikon przeprowadzi warsztaty na temat zarządzania barwą z wykorzystaniem drukarek serii PIXMA PRO. Uczestnicy będą mogli prześledzić całościowy proces twórczy: od zrobienia zdjęcia, przez obróbkę aż po wydruk. W pierwszej części Robert Woźniak z firmy Canon Polska opowie o aparatach systemu EOS ze szczególnym uwzględnieniem ich możliwości w zakresie rejestracji obrazu czy przestrzeni barw Adobe RGB. Omówione zostaną także zagadnienia dot. jakości obrazu w kontekście obiektywów klasy L i kwestia oprogramowania DPP. Z kolei Dariusz Skaszewski z Canon Polska zaprezentuje linię profesjonalnych drukarek PIXMA PRO, czyli modele PRO-100, PRO-10 i PRO-1. Drugą część wykładu, poświęconą zarządzaniu barwą, poprowadzi Szymon Aksienionek z firmy Medikon. Omówi m.in. oprogramowanie Canon Color Management Tool Pro.