Prezentacje, testy, promocje –ogólnopolski roadshow firmy Canon

Warszawa, 20 kwietnia 2013r. – Już 21 czerwca startuje ogólnopolski roadshow firmy Canon, który odbędzie się w wybranych sklepach sieci MediaMarkt i Saturn. W dziewięciu miastach będzie można m.in. przetestować funkcjonalność Wi-Fi w aparatach, zrobić zdjęcia najnowszymi modelami serii EOS czy sprawdzić w praktyce możliwości drukarek PIXMA i SELPHY. W ramach akcji firma Canon przygotowała także atrakcyjne promocje na wybrane produkty.

ogólnopolski roadshow firmy Canon.jpg

Celem akcji jest prezentacja unikalnych cech i funkcjonalności wybranych produktów firmy Canon oraz edukacja obecnych i przyszłych klientów marki w zakresie wykorzystania wszystkich możliwości produktów Canon. W specjalnie zaprojektowanych strefach na terenie sklepów będzie można poznać pełne możliwości m.in. flagowych lustrzanek EOS 5D Mark III i EOS 6D czy najnowszych amatorskich produktów z rodziny EOS – 100D i 700D. Podczas prezentacji pokazane zostaną funkcjonalności Wi-Fi w aparatach (przesyłanie zdjęć na tablet, sterowanie aparatem z poziomu urządzeń mobilnych), a także odbędzie się pokaz wykonywania zdjęć w trudnych warunkach oświetleniowych (z wykorzystaniem specjalnej tuby). Prezentacje poprowadzi Robert Woźniak, doświadczony szkoleniowiec Canon Polska. Dodatkową atrakcją stoiska będzie możliwość wykonania, a następnie wydrukowania zdjęć z użyciem greenboxu.

Podczas trwania roadshow, firma Canon przygotowała dla klientów atrakcyjne promocje na wybrane produkty i akcesoria:

• Przy zakupie aparatu Canon 5D Mark III – licencja Capture One Pro w cenie aparatu (profesjonalny program do obróbki plików RAW o wartości ok. 800 zł)
  • Do aparatów Canon EOS 6D – drukarka Canon SELPHY CP-900 za 1 zł (wartość drukarki ok. 500 zł)
  • Do aparatów PowerShot G1X, G15 i S110 – oryginalne pokrowce Canon Promocje obowiązują tylko w niżej wymienionych lokalizacjach i tylko w dniach roadshow, do wyczerpania zapasów.

Lokalizacje i harmonogram akcji:

21.06 – 23.06 MediaMarkt Warszawa, ul. Ostrobramska 79
28.06 – 30.06 Saturn Warszawa, Al. Jana Pawła II nr 82
05.07 – 07.07 MediaMarkt Poznań, ul. Szwajcarska 14
19.07 – 21.07 MediaMarkt Wrocław, Pl. Dominikański 3
26.07 – 28.07 Saturn Katowice, ul. Chorzowska 107
02.08 – 04.08 Saturn Kraków, ul. Pawia 5
09.08 – 11.08 MediaMarkt Szczecin, ul. Mieszka I 73
16.08 – 18.08 MediaMarkt Łódź, ul. Piłsudskiego 15/23
23.08 – 25.08 Saturn Gdańsk, Al. Grunwaldzka 141

Stoisko Canon będzie czynne w piątki w godz. 14.00-20.00, w soboty 12.00-20.00 i w niedziele 12.00-20.00.