Canon świętuje wyprodukowanie 70 mln aparatów EOS

Warszawa, 6 lutego 2014 r. – Firma Canon poinformowała, że osiągnęła kolejny przełom w produkcji aparatów z wymienną optyką z linii EOS (cyfrowych i analogowych), przekraczając liczbę 70 mln sztuk. Seria EOS została wprowadzona na rynek w 1987 roku, a ten sukces pokazuje, że ostatnie lata to najbardziej dynamiczny okres produkcyjny w historii EOS – nowy rekord udało się osiągnąć zaledwie rok i cztery miesiące po wyprodukowaniu 60 mln sztuk w październiku 2012 r.

Eos 70D.jpg 70 million.jpg

Wśród aparatów, które przyczyniły się do tego sukcesu jest m.in. EOS 70D, model który został wyposażony w innowacyjną technologię Dual Pixel CMOS AF, oraz niewielki EOS 100D o kompaktowym body i ogromnych możliwościach w zakresie przetwarzania obrazu.

Canon angażuje się w budowanie długofalowych relacji z użytkownikami, by pełnić rolę przewodnika w świecie fotografii. Firma nadal rozwijać będzie portfolio innowacyjnych produktów i tym samym wspierać fotografów, niezależnie od poziomu ich zaawansowania, w osiąganiu wyjątkowych rezultatów w najwyższej możliwej jakości.