Canon zaprezentuje kompletne środowisko 4K podczas targów IBC 2015

Warszawa, 13 lipca 2015 r. – W tym roku podczas targów IBC 2015 w Amsterdamie Canon zaprezentuje profesjonalne rozwiązania 4K, które tworzą kompletne środowisko pracy. IBC to jedna z największych na świecie imprez branżowych dla mediów i telewizji, dlatego Canon aktywnie uczestniczy w niej od ponad trzech dekad. Tym razem odwiedzający stoisko firmy będą mogli zapoznać się z pełną ofertą produktów 4K, które po raz pierwszy zostaną zaprezentowana w Europie. Będą to m.in.: obiektywy 4K, matryce i monitory referencyjne.

IBC logo

Stoisko zostanie podzielone na strefy, które pozwolą odwiedzającym przetestować produkty i technologie Canon, zarówno 4K, jak i Full HD. Na miejscu będzie można nagrać krótki materiał filmowy, a następnie przejść przez proces jego edycji. Firma zaplanowała także demonstracje na żywo, m.in. z tworzenia zdjęć do produkcji kinowych i filmów dokumentalnych.

Dzięki wiodącej technologii matryc, doświadczeniu w produkcji obiektywów i innowacyjnemu podejściu do produktów, zaprezentowana w 2011 roku seria Cinema EOS wywarła duży wpływ na rozwój branży profesjonalnej produkcji filmowej. W kwietniu tego roku Canon zaprezentował rozwiązania 4K następnej generacji, w tym kamerę EOS C300 Mark II i 24-calowy monitor referencyjny. Oba produkty, po raz pierwszy w Europie będzie można zobaczyć podczas targów IBC.

„Branża produkcyjna odkryła zalety pracy w środowisku 4K, dlatego Canon nieustannie pracuje nad rozwojem produktów, aby jeszcze lepiej dopasować się do zmieniających się oczekiwań” – mówi Kieran Magee, dyrektor marketingu w Canon Europe. „Z naszych obserwacji wynika, że zapotrzebowanie na wysokiej jakości produkty będzie stale rosnąć. Dlatego w tym roku podczas IBC zaprezentujemy kompletny zestaw narzędzi, niezbędnych do wykonania kolejnego korku i wejścia do środowiska 4K”.

Podczas targów profesjonaliści będą mogli poznać pełną ofertę rozwiązań 4K i Full HD. Wśród dostępnych produktów będą m.in. niedawno zaprezentowane kamery XC10 i EOS C300 Mark II. Do dyspozycji odwiedzających będą także zaawansowane obiektywy telewizyjne, kinowe i EF.

Stoisko Canon: Hall 11, E50.

Więcej informacji na temat produktów i usług Canon dla profesjonalistów dostępnych jest na stronie http://cpn.canon-europe.com