Nowe aparaty Canon z serii PowerShot i IXUS

Warszawa, 5 stycznia 2015 r. – Firma Canon zaprezentowała dziś siedem nowych aparatów kompaktowych z serii PowerShot i IXUS. Są wśród nich trzy superzoomy linii PowerShot, trzy modele IXUS idealne do dokumentowania nocnego życia oraz kreatywny PowerShot N2.

PowerShot SX530 HS PowerShot SX710 HS PowerShot SX610 HS PowerShot N2

IXUS 170 IXUS 165 IXUS 160

Uchwyć wspomnienia, gdziekolwiek jesteś
Kompaktowe superzoomy PowerShot SX530 HS, PowerShot SX710 HS i PowerShot SX610 HS zapewniają dużą swobodę w rejestrowaniu oddalonych kadrów w wysokiej jakości, dlatego świetnie sprawdzą się zarówno podczas wakacji, jak i weekendowych wypadów za miasto.

Aparat PowerShot SX530 HS oferuje 50-krotny zoom optyczny, z kolei technologia Zoom Plus pozwala na 100-krotne przybliżenie. Kieszonkowy PowerShot SX710 HS został wyposażony w 30-krotny zoom optyczny, a PowerShot SX610 HS w 18-krotny, co umożliwia wygodne fotografowanie trudno dostępnych miejsc. Wszystkie trzy modele oferują funkcję Auto Zoom, która analizuje scenę, określa liczbę osób na zdjęciu i dobiera optymalne zbliżenie, pomagając utrzymać fotografowany obiekt w kadrze. Technologia inteligentnej stabilizacji obrazu (Intelligent IS) sprawia, że zdjęcia są ostre i wyraźne. Dzięki łączności Wi-Fi i NFC można udostępniać fotografie oraz filmy Full HD na urządzeniach mobilnych, takich jak smartfony czy tablety natychmiast po ich zrobieniu.

Kreatywnym okiem
PowerShot N2 oferuje wszystko to, co jest niezbędne do kreatywnego fotografowania. Charakterystyczna, kwadratowa konstrukcja w połączeniu z pierścieniami do regulacji zoomu i wyzwalania migawki, daje swobodę podczas robienia zdjęć z różnej perspektywy. PowerShot N2 został wyposażony w dotykowy, odchylany o 180 stopni ekran, który w połączeniu z dedykowanym trybem selfie pozwoli samodzielnie stworzyć swój własny portret. Ulepszony tryb Creative Shot pomoże zaskoczyć przyjaciół kilkoma kreatywnymi ujęciami jednego kadru, które są tworzone za jednym naciśnięciem spustu migawki; sceny są analizowane i na tej podstawie powstają krótkie klipy filmowe wykorzystujące różną szybkość klatek na sekundę oraz różne efekty.

Stylowe i kompaktowe
Stylowe aparaty kompaktowe IXUS 160, IXUS 165 i IXUS 170 pozwolą uchwycić bogate i szczegółowe obrazy nawet w ruchu. To świetne narzędzia, które sprawdzą się podczas niezapomnianych wieczorów z przyjaciółmi. Nowe aparaty, najmniejsze kompakty w historii Canon, z łatwością mieszczą się w kieszeni. Model IXUS 170 oferuje 12-krotny zoom optyczny, a IXUS 160 i IXUS 165 8-krotny. Aparaty są łatwe w użyciu i zapewniają świetne rezultaty za każdym naciśnięciem spustu migawki. Zostały wyposażone w 20MP matrycę, która pozwala na robienie wysokiej jakości zdjęć. Tryb SmartAuto kontroluje i dobiera optymalne ustawienia aparatu, dzięki czemu fotografowanie staje się łatwiejsze. Dodatkowo, rozbudowany zestaw filtrów kreatywnych doda zdjęciom nowego wyrazu.

Dalsze informacje
PowerShot SX530 HS Images