Przenieś swoje fotografie na wyższy poziom: Canon prezentuje EOS 760D i 750D

Warszawa, 6 lutego 2015 r. – Firma Canon zaprezentowała dwie nowe lustrzanki klasy entry-level – EOS 760D i EOS 750D. Aparaty zostały zaprojektowane, aby pomóc kreatywnym użytkownikom wejść na wyższy poziom fotografii i rozwijać umiejętności. Dzięki łatwym w użyciu automatycznym trybom fotografowania, EOS 750D idealnie nadaje się do uchwycenia wyjątkowych zdjęć oraz filmów w jakości Full HD. Z kolei EOS 760D oferuje większą swobodę twórczą i kontrolę manualną, pozwalając osiągnąć wspaniałe rezultaty za każdym razem.

EOS 750D.jpg EOS 760D.jpg
EOS 750D EOS 760D

Doskonała jakość zdjęć w każdych warunkach
Oba aparaty zostały wyposażone w nową 24,2-megapikselową matrycę i procesor obrazu Canon DIGIC 6. Dzięki temu połączeniu kolory są żywe, a zdjęcia ostre. Zakres czułości 100-12800 ISO umożliwia rejestrowanie szczegółowych obrazów, nawet podczas fotografowania w słabym świetle – np. o zmierzchu czy we wnętrzach. Lustrzanki EOS 760D i EOS 750D oferują funkcję wykrywania migotania (Flicker Detection), która synchronizuje moment wykonania każdego zdjęcia z momentem szczytowej jasności źródła migoczącego światła, zapewniając spójne zdjęcia w każdej sytuacji. Technologia ta została po raz pierwszy zastosowana w aparacie EOS 7D Mark II.

Dzięki możliwości fotografowania w trybie zdjęć seryjnych z prędkością do 5 klatek na sekundę, nowe aparaty pozwalają uchwycić dynamikę wydarzeń. Z kolei 19-punktowy krzyżowy autofocus zapewnia ostre i precyzyjne ujęcia – jest doskonały zarówno podczas fotografowania dzikich zwierząt, jak i pełnych akcji wydarzeń sportowych.

Zatrzymaj wspomnienia w filmach
Nowe lustrzanki pomagają zatrzymać wyjątkowe wspomnienia także za pośrednictwem wideo - filmy można nagrywać w doskonałej rozdzielczości Full HD i udostępniać online w formacie MP4. Zaawansowany system Hybrid CMOS AF III daje możliwość śledzenia filmowanych obiektów, a zgodność z obiektywami wyposażonymi w bezgłośny silnik krokowy (STM) zapewnia płynne ustawianie ostrości oraz dokładną i szybką pracę aparatu. Podczas filmowania kontrastowych scen, tryb HDR pozwala rejestrować szczegóły w jasnych i ciemnych partiach obrazu, natomiast funkcja miniatury umożliwia tworzenie efektów uzyskiwanych profesjonalnymi obiektywami tilt-shift.

Kontrola i możliwości kreatywne zawsze pod ręką
Aparaty EOS 760D i EOS 750D oferują zaawansowane parametry i precyzyjnie zaprojektowane, kompaktowe body. Zostały wyposażone w ergonomiczny grip i odchylany ekran LCD, które ułatwiają fotografowanie z różnej perspektywy. Dodatkowo, tryby manualne dają kontrolę nad ustawieniami, oferując fotograficzną swobodę. EOS 760D zapewnia dużą precyzję fotografowania – wszystko za sprawą charakterystycznego dla aparatów serii EOS układu przycisków, tylnego pokrętła szybkich nastaw, górnego wyświetlacza LCD oraz inteligentnego wizjera. Umożliwia to szybki dostęp zarówno do funkcji aparatu, jak i zdjęć.

Tryb automatyczny sprawia, że użytkownik może śmiało rozpocząć fotografowanie natychmiast po uruchomieniu aparatu, za każdym razem uzyskując wspaniałe rezultaty. Ponadto łatwe w użyciu tryby fotografowania oraz filtry kreatywne nadają zdjęciom indywidualnego charakteru.

Dziel się efektami swojej pracy
Wbudowane opcje łączności bezprzewodowej Wi-Fi i NFC pozwolą natychmiast udostępnić ulubione fotografie bliskim lub przesłać na urządzenia mobilne. Można dzielić się wspomnieniami za pośrednictwem kanałów społecznościowych lub przechowywać zdjęcia w usługach chmurowych, takich jak platforma do zarządzania zdjęciami Canon irista, która pozwala bezpośrednio przesyłać pliki za pomocą Wi-Fi. Dzięki NFC szybko i łatwo można połączyć się i przesłać zdjęcia do Canon Connect Station CS100 lub innych urządzeń zgodnych z tym standardem.

EOS 760D - kluczowe cechy:

• Piękne, plastyczne ujęcia podczas filmowania
  • Pełna kontrola manualna w trybie fotografowania
  • Łączność Wi-Fi i NFC dla łatwego udostępniania zdjęć i filmów
  • Zaawansowane funkcje i tryby fotografowania

EOS 750D - kluczowe cechy:

• Nowa jakość fotografii z aparatem EOS 750D
  • Łatwość uchwycenia szczegółów w każdej sytuacji
  • Doskonałej jakości filmy
  • Zaawansowane opcje łączności i udostępniania

Dalsze informacje
EOS 750D Images