Nowe kamery Canon serii LEGRIA HF R: nagrywaj, oglądaj i dziel się wspomnieniami

Warszawa, 5 stycznia 2015 r. – Canon zaprezentował trzy kamery z serii LEGRIA HF R – LEGRIA HF R68, LEGRIA HF R66 i LEGRIA HF R606. Nowe modele pozwalają użytkownikom w łatwy sposób nagrywać kreatywne filmy Full HD, dzielić się wspomnieniami z najbliższymi i cieszyć się nimi przez długi czas.

[MASTER]_Image_LEGRIA HF R68 bk WA H436 FSL.jpg
[MASTER] Image_LEGRIA HF R66 bk FSL lensside
[MASTER]_Image_LEGRIA HF R606 wh FSL
LEGRIA HF R68
LEGRIA HF R66
LEGRIA HF R606

Zachowaj najważniejsze chwile
Nowe kamery pozwolą uchwycić wszystkie wyjątkowe, rodzinne momenty w najdrobniejszych szczegółach – od wakacyjnych wyjazdów, przez imprezy okolicznościowe, aż po szkolne akademie. Zastosowany we wszystkich trzech modelach obiektyw z 32-krotnym zoomem optycznym oraz 57-krotny zaawansowany zoom optyczny dają swobodę i łatwość nagrywania szerokiej gamy scen oraz obiektów, zarówno z bliska, jak i daleka. Ponadto w kamerach wykorzystano procesor DIGIC DV4, pozwalający na tworzenie wysokiej jakości nagrań.

Dzięki funkcji pomocy w kadrowaniu (Zoom Framing Assist) nigdy nie stracisz z oczu swoich bliskich podczas filmowania z dużym zbliżeniem. W takiej sytuacji wystarczy przytrzymać dedykowany przycisk wyszukiwania i kamera automatycznie zmniejszy zoom, ułatwiając ponowne zlokalizowanie obiektu, po czym ustawi przybliżenie w pierwotnym położeniu. Dodatkowo, technologia Intelligent IS automatycznie redukuje drgania kamery, dając gwarancję czystego obrazu w każdym ujęciu i możliwość wykonania zbliżenia podczas toczącej się akcji.

Aby zmieścić jeszcze więcej w jednym ujęciu, np. dużą grupę osób podczas rodzinnego spotkania lub rozległą wakacyjną panoramę, kamerę LEGRIA HF R68 wyposażono w łatwy do zamontowania konwerter szerokokątny, pozwalający skrócić ogniskową do 26,9 mm i jednocześnie rozszerzyć rozmiar kadru.

Radość dla całej rodziny
Szeroka gama nowych i łatwych w użyciu trybów nagrywania umożliwia proste nanoszenie kreatywnych motywów na filmy. Funkcja rejestrowania w zwolnionym tempie pozwala o połowę zmniejszyć prędkość nagrywania, przez co doskonale nadaje się do uwieczniania momentów, w których liczy się każdy szczegół – np. pierwszych kroków dziecka. Można także zwiększyć prędkość, nawet 1200-krotnie, co przydaje się do tworzenia szybkich podsumowań, takich jak np. dokumentowanie zachodu słońca.

Aby ułatwić nagrywanie rodzinnych momentów wprowadzono tryb filmowania dziecka (Baby Mode), który automatycznie zapisuje nagrania do spersonalizowanego folderu, a także pozwala łatwo odtworzyć i udostępnić je najbliższym. Dla zapewnienia ochrony przed przypadkowym usunięciem plików, kamery zostały wyposażone w funkcję blokady – pozwala ona chronić nagrania przed usunięciem lub edycją i umożliwia oglądanie filmów przez dzieci, bez żadnego ryzyka.

Dziel się wspomnieniami
Wszystkie nagrania można w prosty sposób udostępniać na inne urządzenia dzięki łączności NFC¹ – m.in. na smartfony, tablety czy też Connect Station CS100 firmy Canon. Filmy można również publikować w mediach społecznościowych lub wysyłać do usług chmurowych, dzieląc się swoimi wspomnieniami z ludźmi na całym świecie. Dodatkowo, LEGRIA HF R606 obsługuje karty SD FlashAir², dzięki czemu mamy możliwość udostępniania, przechowywania i odtwarzania wideo na smartfonie czy tablecie bez podłączenia do Internetu.

¹ Funkcja dostępna w kamerach LEGRIA HF R68 i LEGRIA HF R66
² Karta SD FlashAir™ zawiera pamięć flash i wykorzystuje technologię bezprzewodowej sieci LAN – za pomocą aplikacji na smartfonie lub tablecie pozwala udostępniać, odtwarzać i przechowywać nagrania. Jest w pełni zgodna ze standardem kart SD określonym przez SD Association.

Dalsze informacje
LEGRIA HF R66 Images