50 lat kalkulatorów Canon: firma prezentuje dwa nowe profesjonalne modele

Warszawa, 9 czerwca 2014 r. – W tym roku mija 50 lat od momentu premiery pierwszego kalkulatora marki Canon. Jubileusz ten jest doskonałą okazją do prezentacji nowych profesjonalnych urządzeń skierowanych do firm oraz działów finansowych - KS-1220TSG oraz 16-cyfrowego MP1611-LTSC-es.

image001.jpg image002.jpg image003.jpg

50-letnia historia firmy Canon w zakresie produkcji kalkulatorów to czas wielkich zmian i rewolucji na rynku. W 1964 roku firma wprowadziła model Canola 130 - pierwszy na świecie 10-cyfrowy elektroniczny kalkulator. Od tego czasu Canon stale rozwija ofertę, która obejmuje modele kieszonkowe, naukowe, ekonomiczne, biurkowe i drukujące. Canon jest również pionierem w zakresie wykorzystania materiałów bardziej przyjaznych środowisku naturalnemu i elementów z recyklingu. Dziś ponad 55% komponentów używanych w produkcji kalkulatorów pochodzi właśnie z recyklingu.

Canon KS-1220TSG – stylowy i wygodny w użytkowaniu
Oba nowe modele łączą wiele funkcji wykorzystywanych w codziennej pracy z nowoczesnym designem, co pozwala na szybkie wykonywanie zaawansowanych obliczeń i zapewnia wygodną obsługę. 12-cyfrowy model KS-1220TSG daje profesjonalistom natychmiastowy dostęp do najczęściej używanych funkcji, takich jak koszt-sprzedaż-marża, obliczenia podatkowe, przełączniki/selektory dla przecinka dziesiętnego, zaokrąglania i sumy całkowitej. Klawiatura oferuje ergonomiczny układ z funkcją jednoczesnej obsługi trzech klawiszy, która umożliwia szybkie i dokładne wprowadzanie danych.

Użytkownicy modelu KS-1220TSG mogą w prosty sposób odczytać dane na ekranie dzięki dużemu wyświetlaczowi LCD, który można odchylać do 40°. Kalkulator wyposażono w wysokiej jakości akrylowy wyświetlacz oraz eleganckie klawisze, a całości dopełnia stylowa obudowa z metalicznym wykończeniem. Płaski, wytrzymały korpus waży tylko 190 gramów, a kompaktowa forma pozwala zabrać kalkulator na każde spotkanie.

Canon MP1611-LTSC-es – wysokiej jakości druk
Model MP1611-LTSC-es zaprojektowano przede wszystkim z myślą o finansistach. 16-cyfrowy ekran LCD z podświetleniem zapewnia szybkie i dokładne obliczenia podatkowe, przeliczenia walutowe oraz wygodny dwukolorowy wydruk dokumentu.

Finansiści mogą również korzystać z dwóch kolorów tuszów, dzięki czemu obliczenia będą dobrze widoczne. Nowy model przeznaczony jest do pracy w wymagającym środowisku, a wygodny układ klawiatury z wbudowanymi dużymi i kolorowymi klawiszami pozwala na szybką i bezbłędną pracę.

KS-1220TSG – cechy kluczowe:

• 12-cyfrowy kalkulator biurkowy
  • Bardzo duży wyświetlacz o regulowanym kącie nachylenia
  • Ergonomiczne klawisze
  • Smukła, przenośna konstrukcja
  • Funkcje sumy całkowitej i pamięci
  • Funkcje obliczeń biznesowych i podatkowych

MP1611-LTSC-es – cechy kluczowe:

• 16-cyfrowy kalkulator wyposażony w dwukolorową drukarkę
  • Funkcje podatkowe, księgowe i konwersji walut
  • Duży, dwukolorowy wyświetlacz
  • Rozbudowana klawiatura