Canon EXPO 2015: rozwiązania, technologie i kierunki rozwoju w segmencie sieciowych systemów wizyjnych

Paryż, 13 października 2015 r. - Canon Europe prezentuje najnowsze rozwiązania i technologie z zakresu sieciowych systemów wizyjnych (NVS) podczas Canon EXPO 2015 w Paryżu. Podkreślają one zaangażowanie firmy w rozwój branży NVS i stanowią odpowiedź na współczesne potrzeby w zakresie monitoringu i bezpieczeństwa, wychodząc nawet poza ten segment.

expo-banner.jpg

Podczas wydarzenia, po raz pierwszy w Europie Canon zaprezentuje koncept kamery do monitoringu o wysokiej czułości z obiektywem o dużym zakresie powiększenia. Obiektyw pozwoli uzyskać 8-krotnie wyższy poziom jasności w porównaniu do obecnie dostępnych kamer do monitoringu wyposażonych w teleobiektywy. Oznacza to, że wyraźny obraz można będzie rejestrować przy bardzo słabym oświetleniu bez podczerwieni.

Canon podkreśli także rolę NVS, jako kluczowego obszaru rozwoju w kolejnych pięciu latach. Szacuje się, że rynek wizyjnych systemów bezpieczeństwa tylko w regionie EMEA do 2018 r.¹ wzrośnie do 18 mld euro. Firma Canon zamierza umacniać swoją pozycję w tym szybko rozwijającym się segmencie.

Najnowsze rozwiązania i technologie NVS od Canon będą prezentowane wraz z innowacjami firm należących do Grupy Canon - Axis i Milestone. Wszystkie trzy podmioty podkreślą mocne strony oferowanych przez siebie rozwiązań, a także rolę współpracy na rzecz dostarczenia klientom kolejnych innowacji i dodatkowej wartości w przyszłości.

„Firmy Axis i Milestone, które należą do Grupy Canon, odgrywają ważną rolę w realizacji naszych celów na rynku systemów bezpieczeństwa” – komentuje Jacco Leurs, szef działu sieciowych systemów wizyjnych Canon. „Wnoszą one swoje doświadczenie, wiedzę, technologie i klientów. Inwestycja w sieciowe rozwiązania wizyjne stanowi jednocześnie potwierdzenie naszego zaangażowania i wysiłków na rzecz rozwoju branży i gotowości do prowadzenia dalszych badań”.

Podczas Canon EXPO zaprezentowane zostaną zarówno technologie z zakresu sieciowych systemów wizyjnych, które wykorzystywane są w kontekście bezpieczeństwa, jak i możliwości ich zastosowania w innych obszarach, takich jak sport czy turystyka. Więcej informacji na temat sieciowych systemów wizyjnych Canon dostępnych jest na stronie: www.canon-europe.com/expo lub na Twitterze @CanonEXPOParis

¹ W tym sprzęt oraz usługi; dane w oparciu o raport IHS Security Systems Integrations Report – 2015