Nowe przenośne projektory Canon

Warszawa, 21 września 2015 r. – Firma Canon Europe zaprezentowała dwa nowe kompaktowe projektory z popularnej linii LV. Oba modele oferują rozszerzone opcje łączności i zostały zaprojektowane z myślą o wyświetlaniu jasnego, wyrazistego obrazu.

LV-WX320-pr.jpg
Canon LV-WX320

Projektory LV-WX320 i LV-X320 ważą zaledwie 2,5 kg i znajdą zastosowanie m.in. w salach lekcyjnych, mniejszych pomieszczeniach konferencyjnych, a także w biurach i przestrzeniach otwartych. Nowe produkty oferują jasność na poziomie 3200 lumenów, kontrastowy obraz o współczynniku 10000:1, a żywotność lampy wynosi do 6 tys. godzin. Dzięki temu bardzo dobrze radzą sobie nawet jasnych pomieszczeniach.

„Tworząc nowe projektory myśleliśmy o potrzebach naszych klientów, takich jak łatwość użycia, elastyczność w zakresie zastosowań a także mobilność” – komentuje Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector, Visual Communications, Canon Europe. „Dzięki temu, że zaprezentowane modele nie posiadają filtrów, można uniknąć dodatkowych wydatków i niedogodności związanych z konserwacją. Na obniżenie kosztów wpływa także nowa lampa o przedłużonej żywotności. Rozbudowane opcje łączności sprawiają, że smartfony czy tablety, które wspierają standard MHL można szybko i łatwo połączyć z projektorami, co zapewnia płynne przejście między prezentacjami”.

Oba projektory zostały wyposażone w wysokiej jakości panel DLP z technologią BrilliantColor™, co zapewnia bogate i nasycone kolory, które uzyskiwane są dzięki zastosowaniu sześciokolorowego koła barwnego. Poprzez dodanie sekcji z kolorami cyjan i żółtym znacznie zwiększono poziom nasycenia barw i tym samym wyeliminowano wrażenie przytłumionych kolorów, które może pojawiać się przy okazji innych projektorów z technologią DLP.

Projektory LV-WX320 i LV-W320 będą dostępne w IV kwartale br.

Dalsze informacje
LV-X320 Images