Canon EXPO 2015: innowacyjne technologie dla sektora B2B

Paryż, 13 października 2015 r. – Na rozpoczynającej się właśnie wystawie Canon EXPO w Paryżu (13-15 października) firma Canon Europe przedstawia najnowsze i przyszłe technologie dla sektora B2B. Prezentowane rozwiązania pozwolą zwiedzającym poznać strategię firmy, a także nakreślą kierunki rozwoju w obszarach, takich jak druk 3D, sztuki graficzne i kamery do monitoringu.

expo-banner.jpg

Goście Canon EXPO na własne oczy przekonają się, jak duży nacisk firma kładzie na projektowanie rozwiązań dopasowanych do potrzeb klientów, takich jak usprawnianie procesów czy zwiększanie wydajności pracy. Niedawno wprowadzone technologie Canon prezentowane są w ramach specjalnie przygotowanych scenariuszy, które reprezentują modelowe środowiska pracy. Stworzono je, aby lepiej zaprezentować to, w jaki sposób firmy używają ich dziś i jakie możliwości czekają na nie w przyszłości.

„Canon EXPO to idealne miejsce do spotkania z klientami i partnerami w celu zaprezentowania szerokiej gamy najnowszych technologii. To również okazja do przyjrzenia się rozwiązaniom, nad którymi obecnie pracują nasze zespoły badawczo-rozwojowe na całym świecie — powiedział Jeppe Frandsen, dyrektor Production Printing Group w Canon Europe. — Wszystkie nasze technologie, obecne oraz przyszłe, projektujemy z myślą o kliencie i rozwijamy pod kątem konkretnych potrzeb - od przyspieszania procesów produkcyjnych do zwiększania produktywności i usprawniania przepływów pracy”.

Przykładem tej wizji jest, specjalnie zaprojektowana na EXPO, profesjonalna przestrzeń drukarska. Canon demonstruje tam swoje zaangażowanie i długofalowe inwestycje, jako kompetentny partner dla klientów z branży druku produkcyjnego. Firma opracowuje rozwiązania, które pozwalają dostawcom usług druku przystosować się do nieustannie ewoluującego świata wielokanałowej komunikacji. Druk nie kończy się już na produkcji materiałów – stał się kompleksową usługą i dlatego Canon ściśle współpracuje z klientami B2B, aby tworzyć rozwiązania, które wykorzystują pełen potencjał wspólnych doświadczeń. Firma nieustannie rozszerza zastosowania druku na różnych rynkach (druk opakowań, książek, tekstyliów, materiałów dekoracyjnych, korespondencji masowej) i projektuje rozwiązania dopasowane do ich potrzeb, czego przykładem są najnowsze urządzenia m.in. Canon Infinistream, ImageStream 3500 i 2400, ColorWave 910 czy VarioPrint i300.

Wśród rozwiązań pokazywanych na Canon EXPO 2015 są m.in.:

Druk 3D
Canon wkracza na wciąż rozwijający się rynek druku 3D ze swoim partnerem, firmą 3D Systems. Podczas EXPO będzie można zobaczyć dwie drukarki 3D opracowane przez 3D Systems, które pokazują, jak Canon wspiera klientów, projektując innowacyjne rozwiązania łączące rejestrowanie danych, przetwarzanie obrazu i druk.

Mixed Reality
Rozwiązanie Mixed Reality (MREAL) opracowane przez firmę Canon łączy świat rzeczywisty z wirtualnymi obrazami wygenerowanymi przez komputer (CGI). Mixed Reality ma pomóc w rozwiązaniu kluczowych problemów w branży wytwórczej. Technologia ta zadebiutowała już w Japonii i jest używana przez firmę Canon do pracy nad prototypami produktów.

Podczas Canon EXPO system MREAL zostanie pokazany w środowisku reprezentującym firmę motoryzacyjną, gdzie zwiedzający będą mogli oglądać rozwiązania technologiczne wewnątrz karoserii samochodowej rzeczywistych rozmiarów.

Canon imagePRESS C10000VP
imagePRESS C10000VP to pierwsza kolorowa, cyfrowa drukarka firmy Canon o prędkości druku 100 stron na minutę. Urządzenie, które będzie miało europejską premierę podczas Canon EXPO, wyznacza nowe standardy jakości i wydajności druku. Stało się to możliwe dzięki innowacjom technologicznym, które zwiększają przepustowość, gwarantują stabilność kolorystyczną oraz dokładniejszą kontrolę pasowania kolorów, zapewniając jednocześnie elastyczną obsługę i wiele opcji obróbki końcowej drukowanych prac.

Urządzenie zaprojektowano z myślą o komercyjnych i wewnętrznych dostawcach usług druku (PSP), którzy chcą drukować w większych nakładach bez obniżania jakości. Na targach EXPO maszyna imagePRESS C10000VP jest pokazywana w środowisku PSP i demonstruje, jak Canon pomaga klientom wykorzystać technologie obrazowania do rozwoju biznesu i pozyskania nowych zleceń.

Océ ColorWave 910
Niedawno wprowadzone do sprzedaży urządzenie Océ ColorWave 910 to najszybszy na rynku kolorowy ploter, umożliwiający drukowanie z szybkością 1000 m² na godzinę. Ta atramentowa maszyna wielkoformatowa nowej generacji umożliwia wydajny druk rysunków CAD/GIS oraz grafiki reklamowej.

PRISMAdirect – zaawansowany system zarządzania przepływem pracy
Kolejnym europejskim debiutem na wystawie EXPO będzie PRISMAdirect wysoce skalowalne rozwiązanie, które umożliwia wewnętrznym działom druku usprawnienie przepływu pracy. Podczas Canon EXPO demonstracja systemu PRISMAdirect odbędzie się w specjalnie zaprojektowanym środowisku firmowym produkującym rowery, aby pokazać, jak klienci mogą usprawnić obieg pracy, uzyskać doskonałe wyniki i utrzymać przewagę konkurencyjną.

XEED 4K500ST – najmniejszy i najlżejszy na świecie projektor 4K
Podczas Canon EXPO po raz pierwszy w Europie pokazany zostanie, zapowiedziany we wrześniu 2015 r. projektor 4K. Projektor LCOS, zaprojektowany z myślą o szerokiej gamie zastosowań, może wyświetlać wideo z jasnością 5000 lumenów oraz nieruchome obrazy o rozdzielczości 4096 x 2400 pikseli, co oznacza jeszcze większą ilość szczegółów niż w standardzie cyfrowego kina 4K (4096 x 2160 pikseli).

Goście Canon EXPO będą mogli wejść do sali kinowej i podczas wirtualnego zwiedzania ikon światowej architektury z różnych stron świata, doświadczyć zalet rozdzielczości 4K.

i-SENSYS MF729CX – wielofunkcyjna drukarka A4 oferująca dużą elastyczność pracy
Drukarka i-SENSYS MF729Cx, wprowadzona do sprzedaży we wrześniu 2015 r., została zaprojektowana z myślą o małych grupach roboczych, które działają w ramach rozbudowanych organizacji. Oprócz drukowania, kopiowania i skanowania to kompaktowe i intuicyjne urządzenie oferuje dodatkowe funkcje druku mobilnego.

Urządzenie i-SENSYS MF729Cx będzie można obejrzeć w strefie „Connecting with Enterprise”, w której zwiedzający dowiedzą się również, jak zoptymalizować technologie, rozwiązania i usługi Canon, aby maksymalizować wzrost, usprawnić płynność firmowych systemów i pomóc klientom w skutecznej realizacji ich pomysłów biznesowych.

Wirtualna odsłona Canon EXPO i najnowsze informacje z wystawy dostępne są na stronie: www.canon-europe.com/expo

Więcej informacji można także znaleźć na kanałach społecznościowych Canon EXPO: