Canon partnerem warsztatów kreatywnych ADOBE CREATIVE WEEK

Warszawa, 12 sierpnia 2014 r. – Canon zaprasza na cykl warsztatów poświęconych kreatywnemu projektowaniu przy użyciu narzędzi Adobe – ADOBE CREATIVE WEEK 2014, które odbędą się w dniach 25-29 sierpnia w Warszawie. W ramach akcji „Kolor w składzie komputerowym”, specjaliści Canon przybliżą zagadnienia certyfikowanych wydruków próbnych z automatycznym pomiarem koloru (Proof) oraz możliwości druku na szerokiej gamie nowych mediów.

2014 ADOBE CREATIVE WEEK.jpg

Warsztaty i prezentacje skierowane są zarówno do profesjonalnych, jak i początkujących użytkowników oprogramowania Adobe. Wydarzenie adresowane jest również do osób na co dzień zajmujących się fotoedycją, pracowników drukarni stosujących nowoczesne techniki druku oraz osób odpowiedzialnych za komputerową obróbkę koloru. Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat nowości technicznych oraz dowiedzieć się więcej o możliwościach artystycznych najnowszego oprogramowania z bogatego portfolio Adobe.

Podczas warsztatów zaprezentowane zostaną m.in. przykłady wykorzystania zaawansowanych narzędzi do przetwarzania obrazu filmowego, edycji koloru, tworzenia publikacji i aplikacji na urządzenia mobilne, tworzenia aplikacji i animacji w języku HTML 5. Eksperci opowiedzą także o specyfice pracy ilustratora i projektanta profesjonalnych produkcji telewizyjnych. W przerwach między warsztatami będzie czas na indywidualne konsultacje z elementami testów technicznych.

Program warsztatów i prezentacji podzielono na bloki tematyczne w ramach głównych specjalizacji uczestników:

• 25 sierpnia
    Fotografia cyfrowa a Adobe Photoshop (Paweł Zakrzewski) >>>

• 26 sierpnia
    Konwencje i sztuczki filmowe (Marcin Fischer) >>>

• 27 sierpnia
    Jestem mobilny – O tajnikach publikacji i aplikacji (Paweł Zakrzewski) >>>

• 28 sierpnia
    Kolor w składzie komputerowym (Adam Kulikowski) >>>

• 29 sierpnia
    Adobe Illustrator – nowa odsłona (Piotr Janowczyk) >>>

ADOBE CREATIVE WEEK odbędzie się 25-29 sierpnia w siedzibie IT Media – Autoryzowanym Ośrodku Szkoleniowym Adobe przy ul. Jagiellońskiej 88 w Warszawie.

Zapisy i szczegóły wydarzenia dostępne są na stronie: www.adobecreativeweek.itmedia.pl

Ilość miejsc ograniczona (40 osób/warsztat). Udział w warsztatach jest płatny i wynosi 50 zł netto za udział w jednym spotkaniu.