Firmy Canon i Palette podejmują współpracę, w ramach której zaoferują zautomatyzowane rozwiązanie rozliczeniowo-fakturowe

Warszawa, 23 stycznia 2015 r. – Canon Europe, lider w zakresie rozwiązań do przetwarzania obrazu oraz firma Palette, która specjalizuje się w kompleksowych systemach obsługi zakupów (ang. purchase-to-pay) poinformowały o podjęciu współpracy partnerskiej. Celem działań jest stworzenie wydajnej, kompleksowej platformy cyfrowej klasy purchase-to-pay, która stanowić będzie w pełni zautomatyzowane rozwiązanie dla klientów w całej Europie.

Współpraca partnerska obejmie integrację kompleksowego systemu obsługi zakupów PaletteArena z technologią przetwarzania dokumentów i obrazów firmy Canon. Klienci biznesowi otrzymają kompletną, w pełni mobilną platformę, która pozwoli ustandaryzować procesy zarządzania zamówieniami i finansami, zapewniając jednocześnie obniżenie kosztów operacyjnych i szybki zwrot z inwestycji.

„Podjęcie współpracy z firmą Palette to kolejny krok w rozwoju naszej firmy. Dzięki umowie partnerskiej, Canon będzie mógł poszerzyć ofertę usług i rozwiązań, zapewniając kontrolę, przejrzystość i bezpieczeństwo na każdym etapie procesów rozliczeniowo-fakturowych. Możemy zaproponować w pełni zintegrowany, kompleksowy system obsługi zakupów, który zastępuje procedury oparte o przetwarzanie dokumentów papierowych. Nowe rozwiązanie pozwoli zmienić sposób, w jaki działy księgowe zarządzają procesami zakupowymi i księgowymi, zapewniając wzrost efektywności i szybki zwrot z inwestycji – podsumowuje Daniel Seris, European and UK Marketing Manager, dział Canon Solutions.

W związku z rosnącym zapotrzebowaniem na oprogramowanie jako usługę (ang. software as a service) w ofercie Canon znajdzie się również PaletteOnline - chmurowe rozwiązanie klasy purchase-to-pay. Jest to odpowiedź na oczekiwania klientów w zakresie wzrostu efektywności procesów finansowych i wewnętrznych, ale w miesięcznym modelu finansowania za dostarczoną usługę, a nie w postaci jednorazowej inwestycji. System PaletteOnline to szybki sposób na wprowadzenie bardziej elastycznego i łatwiejszego przetwarzania faktur.

Firma Palette jest skandynawskim liderem na rynku kompleksowych systemów obsługi zakupów oraz automatyzacji procesów fakturowania. Współpraca partnerska z firmą Canon pomoże rozszerzyć działalność firmy w Europie i USA oraz dotrzeć do klientów, reprezentujących różnej wielkości organizacje – od małych i średnich firm, aż po duże przedsiębiorstwa.

Lars Petters, dyrektor generalny Palette, podsumowuje: „Precyzyjne i efektywne rozwiązania z zakresu przetwarzania obrazu są kluczowe w automatyzacji procesów P2P. Współpraca z firmą Canon pozwoli nam zapewnić optymalną wydajność od samego początku, oferując klientom w pełni kompleksowe rozwiązanie”.

W tym roku firma Palette wprowadzi najnowszą wersję oprogramowania PaletteArena dla przedsiębiorstw. Pozwala ono osiągnąć znaczące, mierzalne oszczędności oraz wzrost efektywności w zakresie przetwarzania faktur od dostawców oraz zleceń zakupowych. Oprogramowanie łączy produkty, takie jak PaletteInvoice, PaletteMobile, PaletteMail, PaletteBuyer, PaletteContract, PaletteExpense, PaletteSpendManagement i PaletteSupplier Portal, oferując kompleksowe, internetowe narzędzie, które usprawni procesy zarządzania fakturami – od momentu wystawienia rachunku do płatności. Oprogramowanie łatwo integruje się z systemami księgowymi, informatycznymi i biznesowymi, aby usprawnić procesy finansowe w organizacji.