Targi IFSEC: Canon Europe wraz z partnerami zaprezentuje najnowsze rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa

Warszawa, 20 maja 2015 r. – Firma Canon Europe wraz z partnerami - Ganetec, Nedap, Netavis i Wavestone - zaprezentuje podczas targów IFSEC International (Stoisko F500, London Excel, 16-18 czerwca) swoje najnowsze urządzenia z zakresu bezpieczeństwa w połączeniu z wiodącymi na rynku systemami VMS. Goście targów będą mieli okazję zapoznać się z szeroką gamą rozwiązań, a także dowiedzieć się, jakie korzyści dla klientów końcowych oznacza podjęta współpraca partnerska.

Ganetec, Nedap, NETAVIS i Wavestone wspólnie z Canon zademonstrują działanie systemów do monitoringu.

Na targach IFSEC Canon zaprezentuje najnowsze portfolio rozwiązań z zakresu bezpieczeństwa, w tym profesjonalne kamery sieciowe umożliwiające rejestrację wysokiej jakości obrazu w słabych warunkach oświetleniowych. Ponadto partnerzy Canon wskażą korzyści wynikające z zastosowania zintegrowanych systemów, a także przedstawią szerokie możliwości wykorzystania swoich rozwiązań, które powstały w odpowiedzi na najnowsze trendy i potrzeby rynkowe.

Julian Rutland, dyrektor ds. produktów i rozwiązań do komunikacji wizualnej w firmie Canon Europe,  mówi: „Na przestrzeni ostatnich lat jeszcze bliżej współpracujemy z naszymi partnerami, aby dostarczyć najwyższej jakości efektywne rozwiązania naszym klientom. Jesteśmy zadowoleni, że efekty tej współpracy będziemy mogli zademonstrować podczas nadchodzących targów IFSEC International. Już po raz siódmy pokażemy nasze rozwiązania w ramach tej imprezy, za każdym razem jeszcze wyżej podnosząc poprzeczkę w zakresie innowacyjności prezentowanych technologii. Jestem przekonany, że w tym roku będzie podobnie”.

Kamery sieciowe Canon doskonale sprawdzają się w szerokiej gamie zastosowań, zarówno w pomieszczeniach, jak i otwartych przestrzeniach – można je instalować w punktach handlowych, bankach, instytucjach finansowych, idealnie sprawdzają się w monitoringu kluczowej infrastruktury czy monitoringu miejskim. Kamery łatwo integrują się z platformami VMS. Ma to kluczowe znaczenie w sytuacjach, w których wzrasta zapotrzebowanie na automatyczną analizę nagrań – nadzorowanie miejsc czy analizę zachowań – co przekłada się na realne korzyści biznesowe. W przypadku, na przykład punktów sprzedaży detalicznej, funkcje analityczne w kamerach Canon oferują zarządzanie kolejkami, optymalizację konstrukcji wnętrza czy monitoring frekwencji osób odwiedzających sklep w określonym przedziale czasu.

„Połączyliśmy siły z firmą Canon, aby zaoferować dodatkowe korzyści biznesowe, głównie w zakresie infrastruktury do monitoringu IP. Oprogramowanie Observer do zarządzania nagraniami wideo firmy NETAVIS doskonale integruje się ze sprzętem Canon, dostarczając naszym klientom w pełni funkcjonalne rozwiązanie” – przyznaje Thomas Rehberger,  Senior Sales Manager w NETAVIS, specjalista w zakresie rozwiązań business intelligence dla handlu detalicznego. „Na targach IFSEC International zaprezentujemy korzyści wynikające z naszego partnerstwa z Canon oraz pokażemy, jakie profity mogą z tego czerpać przedsiębiorcy”.

Jeroen van Dormolen, Business Development Manager w Nedap dodaje: „Rozbudowane możliwości analityczne stają się coraz istotniejsze dla firm niemal z każdego sektora, od lotnisk po bankowość. Dlatego targi IFSEC to doskonała okazja, aby pokazać ogromne możliwości naszych systemów do zarządzania monitoringiem w połączeniu z wysokiej jakości produktami Canon z oferty sieciowych kamer bezpieczeństwa”.

W ramach demonstracji na żywo Canon skupi się na wysokiej jakości obrazu oraz dostępnych rozwiązaniach technologicznych. Wśród poruszanych zagadnień będą m.in.:

• Działanie w słabych warunkach oświetleniowych
  • Szeroki kąt widzenia
  • Wierna reprodukcji kolorów
  • Automatyczna funkcja SSC (Smart Shade Control)
  • Funkcja PTZ (obracanie, wychylanie, przybliżanie)
  • Wbudowane funkcje analizy obrazu

Zespół ekspertów technicznych oraz specjaliści ds. rozwoju kanałów partnerskich będą dostępni na stoisku Canon, gdzie odpowiedzą na pytania klientów detalicznych oraz integratorów.