Ploter Océ PlotWave 500 z najwyższym wyróżnieniem iF Design Awards 2015

Warszawa, 11 marca 2015 r. – Wielkoformatowy system firmy Canon - Océ PlotWave 500 otrzymał nagrodę iF Gold Product Design Award w ramach plebiscytu iF Design Awards 2015. Ploter ten jest jednym z siedmiu produktów Canon wyróżnionych w tegorocznej edycji.

GOLD AWARD 2015
Nagroda dla Océ PlotWave 500

Rozwiązania Canon już po raz 21. zostały nagrodzone w konkursie iF Design Awards. Wśród wyróżnionych w tym roku produktów znalazły się niedawno zaprezentowane drukarki wielkoformatowe Océ ColorWave 500 i 700, a także Océ ColorWave 900, które otrzymały nagrody w kategorii iF Product Design Awards.

„Plotery serii Océ PlotWave i ColorWave oferują doskonałą równowagę pomiędzy designem i funkcjonalnością” – powiedział Yuichi Miyano, dyrektor grupy rozwiązań wielkoformatowych w Canon Europe. „Te wielkoformatowe systemy zostały wyposażone w technologie, które odpowiadają za wysoką jakość i niezawodność, przy zachowaniu wysokiej prędkości pracy. Drukarki są łatwe w codziennej obsłudze, a dzięki wysokiej jakości i estetyce wykonania dopasują się do każdego środowiska produkcyjnego. Dopełnienie stanowi dotykowy, intuicyjny panel do obsługi, który działa na zasadzie tabletu i zwiększa komfort użytkowania”.

„Nagrody iF Design są rozpoznawalne na całym świecie. Otrzymują je projekty z wybranych kategorii, które wyznaczają nowe standardy w zakresie designu. Wyróżnienie dla ploterów Canon serii Océ ColorWave i Océ PlotWave to dla nas ogromny powód do zadowolenia - zwłaszcza, że najbardziej prestiżową nagrodę iF Gold Product Design Award zdobył wielkoformatowy system Océ PlotWave 500”.

Nagrody iF Design Awards zostały ustanowione w 1953 roku i uznawane są za jedne z najważniejszych wyróżnień w zakresie wzornictwa. Produkty firmy Canon po raz pierwszy otrzymały to prestiżowe wyróżnienie w 1989 roku i od tego czasu regularnie wymieniane są wśród nagrodzonych.