Biznesowe rozwiązania firmy Canon uhonorowane ponad 50 nagrodami

Warszawa, 20 czerwca 2013 r. – Od 2009 roku firma Canon Europe zdobyła ponad 50 nagród za produkty i usługi biznesowe wspomagające przetwarzanie obrazu. Jest to potwierdzenie innowacyjności i pozycji firmy Canon wśród liderów rynkowych.

Nagrodami uhonorowano miedzy innymi postepy w dziedzinie produktywnosci, latwosci uzycia oraz energooszczednosci. Wyróznienia te odzwierciedlaja nacisk, jaki Canon kladzie na innowacje oraz inwestycje w badania i rozwój.

Canon odniósl duze sukcesy za sprawa poszczególnych linii produktów. Firma zdobyla nagrody BLI Pick dla urzadzen wielofunkcyjnych, drukarek i skanerów oraz trzy nagrody za „Linie Roku” przyznawane przez BLI i BERTL, Inc., które potwierdzaja zaangazowanie, z jakim Canon dazy do zapewnienia wydajnosci i niezawodnosci w ramach calej oferty produktów.

„Cieszymy sie, ze otrzymalismy tyle nagród w uznaniu jakosci i sukcesów naszych rozwiazan do przetwarzania obrazu na potrzeby biznesu — powiedzial Paul Rowntree, European & UK Product Marketing Director, Office Imaging Products, Canon Europe. — Jestesmy nie tylko nagradzani za sprzet, ale równiez nieustannie chwaleni za zdolnosc do dostarczania kompletnych rozwiazan, laczacych hardware i oprogramowanie. Wlasnie to jest kluczem do sukcesu w kontekscie nagród przyznanych serii imageRUNNER ADVANCE”.

„Zdobyte nagrody sa swiadectwem nacisku, jaki Canon kladzie na innowacje. Zamierzamy nadal dostarczac klientom najlepsze narzedzia, które zwiekszaja ich mozliwosci w zakresie druku. Klienci coraz czesciej poszukuja u naszych partnerów rozwiazan biurowych, które oferuja bardziej sieciowe podejscie do pracy i zwiekszaja produktywnosc uzytkowników. Wedlug niedawnego raportu Office Insights¹ ponad dwie trzecie uzytkowników uwaza, ze drukarki lub skanery wyposazone w lacznosc Wi-Fi moga zapewnic wieksza wydajnosc pracy. Dostarczanie produktów i uslug, które zwiekszaja produktywnosc i spelniaja potrzeby klientów to powód, dla którego 91 proc. naszych klientów poleciloby produkty i rozwiazania Canon”- dodal Paul Rowntree.

Od 2010 r. rodzina urzadzen wielofunkcyjnych Canon imageRUNNER ADVANCE otrzymala ogólem najwiecej wyróznien, w tym 12 nagród w takich kategoriach, jak „Najlepsza linia roku — wielofunkcyjne urzadzenia biurowe” oraz „Najlepsze kolorowe urzadzenie wielofunkcyjne A3” (Best Segment 2 A3 Colour Multifunctional Printer).

W 2013 r. Canon otrzymal tez nagrode BLI za najlepsza rodzine rozwiazan roku („Solutions Line of the Year”), która zostala po raz pierwszy przyznana w Europie. Ponadto Canon zostal wyrózniony szescioma nagrodami 2011 BEST przyznawanymi przez firme analityczna BERTL, Inc., w tym:

• Linia roku — najlepsze biurowe urzadzenia wielofunkcyjne (Best Office Multifunctional Line of the Year) Canon imageRUNNER ADVANCE C2030i, Canon imageRUNNER ADVANCE C5051, Canon imageRUNNER 2530i i Canon imageRUNNER C1028iF

¹ Office Insights Report to wynik niezależnych badań trendów w technologiach biurowych, które przeprowadzono w 18 europejskich krajach na zlecenie Canon Europe. Badania składały się z sondażu internetowego, w którym wzięło udział 1671 pracowników firm z różnych sektorów rynkowych (w tym 300 osób podejmujących decyzje) oraz 60 pogłębionych wywiadów telefonicznych z wybranymi użytkownikami z 12 krajów. Więcej informacji można znaleźć pod adresemhttp://www.canon-europe.com/For_Work/In_the_Office/Office_Insights_2013/index.aspx